ROMÂNIA BREAKING NEWS

România va continua să susțină necondiționat procesele de integrare europeană ale Ucrainei

România va continua să susțină necondiționat procesele de integrare europeană ale Ucrainei

În data de 16 mai 2019 la Cernăuți s-a desfășurat o masă rotundă dedicată proceselor de integrare europeană din Ucraina și relațiilor cu UE. Experți, diplomați și funcționari publici au discutat despre proiectele care pot fi realizate în Ucraina prin intermediul Parteneriatului Estic al UE – informează Agenția BucPress citata de romaniabreakingnews.ro

La evenimentul moderat de politologii Serghei Hakman și Anatoli Kruglașov, a participat și consulul general al României la Cernăuți, Irina Loredana Stănculescu, alături de ministrul consilier Ionel Ivan. De asemenea, a fost prezent la discuții și consulul onorific al Austriei la Cernăuți, Serghei Osaciuk.

Consulul general al României la Cernăuți, Irina Loredana Stănculescu, a comunicat că Ucraina pe parcursul său european trebuie să implementeze Acordul de asociere, Kievul având nevoie de susținerea statelor europene. Ea spus că România va continua să susțină necondiționat procesele de integrare europeană ale Ucrainei, referindu-se la apropierea Kievului de normele și standardele europene.

Masa rotundă „Progresul european al Ucrainei: de la acordul de asociere până la integrarea completă” a fost organizată de Administrația Regională de Stat Cernăuți, Centrul regional de perfecționare a funcționarilor publici și Institutul de Integrare Europeană și studii regionale din cadrul Universității Naționale din Cernăuți.

Video:

https://www.facebook.com/watch/?v=404632837063507

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: