ROMÂNIA BREAKING NEWS

România și Franța împreună pentru întărirea Europei. Perspectivele Schengen mai îndepărtate…

România și Franța împreună pentru întărirea Europei. Perspectivele Schengen mai îndepărtate…

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit vineri cu președintele Franței, Emmanuel Macron, cu care a avut o întâlnire foarte bună. În cadrul discuțiilor s-a pus inclusiv problema Schengen pentru România, cât și despre mult vehiculata directivă pe detașarea muncitorilor.

„Am avut o primă întâlnire așezată, bilaterală, cu președintele Macron. Am abordat, într-un timp foarte scurt, multe teme foarte importante pentru noi, pe colaborare și bilaterală, și în formate europene. Am discutat despre colaborări, de exemplu, pe Schengen. Am discutat despre colaborarea pe care o pregătim pentru sezonul cultural. Am discutat despre mult vehiculata directivă pe detașarea muncitorilor”, a declarat președintele Klaus Iohannis, după întâlnirea cu Macron, vineri dimineață, în cadrul Consiliului European la Bruxelles.

PreședinteleKlaus Iohannis a precizat că a convenit cu Macron să lucreze împreună pentru a întări formate europene.

„Am convenit să lucrăm împreună pentru a întări formate europene. Am propus, printre altele, ca proiectul bugetului zonei Euro propus de președintele Macron să fie deschis și pentru alții, de exemplu pentru noi, care acum nu suntem membri în zona Euro, dar avem acest obiectiv și suntem interesați să colaborăm din timp pe acest proiect. Pe scurt, o întâlnire foarte bună”, a arătat Iohannis.

Referitor la perspective pe care România le are în dosarul Schengen,  ținând contcă în Olanda nu există un guvern și în Germania urmează să aibă loc alegeri, președintele Macron a declarat: „Nu putem să scoatem discuția Schengen din contextul european și nu mă aștept la un progres acum, înainte de alegerile din Germania și înainte de a avea un guvern în Olanda, dar președintele Macron s-a arătat foarte deschis”.

romaniabreakingnews.ro

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: