ROMÂNIA BREAKING NEWS

România, sărbătorită în inima New York-ului! Singura țară din lume care își serbează ziua pe celebrul bulevard Broadway promovând cultura română

România, sărbătorită în inima New York-ului! Singura țară din lume care își serbează ziua pe celebrul bulevard Broadway promovând cultura română

Cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Ziua României pe Broadway va avea loc duminică, 10 mai 2015, în New York, pe Broadway, între Liberty Street și Bowling Green Plaza.

Festivalul Romania Broadway este un eveniment istoric, unic si valoros, recunoscut de autoritatile statului si al orasului New York.

In anul 2010, guvernatorul David Paterson a proclamat luna mai, „Luna Traditiilor si Istoriei Romanesti” la New York si ziua de 1 mai, Ziua Romanilor la New York.

Țara noastră este singura din lume care își serbează ziua pe celebrul bulevard Broadway și ca în fiecare an își promovează valorile culturale.

Organziat de catre Fundatia „Fratii Minovici”, in colaborare cu Institutul Cultural Roman, Camera de Comert Romano-Americana si Fundatia Culturala ZIUA USA, evenimentul gazduieste in acest an regiuna Botosani, Moldova si regiunea Banat.

Artisti, dansatori, muzicieni si mestesugari din Romania vor fi prezenti in fata unui public din peste o suta de tari, o buna parte turisti care pe langa participarea la festival vor vizita si perimetrul acestuia, care include Bursa New York (NYSE), Statuia Libertatii, 9/11 Memorial si World Trade Center.

Mai bine de 25.000 persoane sunt asteptate la eveniment, intr-un cadru autentic romanesc, in inima orasului New York.

Invitatul de de onoare si keynote speaker in acest an va fi Mike Turner, membru al Congresului American si Co-Presedinte al caucus-ul Romanei din Congresul Statelor Unite, Chairman al Delegatiei SUA si Presedinte al Ansamblului Parlamentar NATO pentru Europa.

De asemenea, la eveniment participa si lideri ai comunitatii romano-americane, artisti, muzicieni, politicieni, precum si mai multi oficiali americani.

Printre invitatii editiilor trecute se numara presedintii Ion Iliescu si Emil Constantinescu, Gen. Wesley Clark, Comandant Suprem al Fortelor NATO in Europa, Gheorghe Hagi, Ilie Nastase, regele Mihai al Romaniei, congresmana Loretta Sanchez, impreuna cu reprezentati ai statului si ai Primariei New York si multi alti demnitati si celebritati.

Festivalul Romania Broadway Editia XVI va fi mediatizat de canalale WNBC, WABC, FOX NEWS, WCBS, NY1, dar si de catre publicatia USA Today, precum si de alte outlet-uri de mass-media din Statele Unite.

Surse:  romaniabroadway.comidentitatea.ro prin romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: