ROMÂNIA BREAKING NEWS

România promovată în cadrul “Zilei porților deschise” la instituțiile europene din Bruxelles

România promovată în cadrul “Zilei porților deschise” la instituțiile europene din Bruxelles

Președinția română a Consiliului UE promovează România cu ocazia “Zilei porților deschise” la instituțiile europene din Bruxelles. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 4 mai, între orele 10.00 și 18.00, ora locală. Cu acest prilej, mii de vizitatori care au trecut porțile Consiliului Uniunii Europene au avut ocazia să descopere mai multe informații despre țara noastră, care deține pentru prima dată Președinția Consiliului UE.

Ambasadorul României la UE, Luminița Odobescu, a declarat: “Acest eveniment de maximă vizibilitate la nivelul instituțiilor UE reprezintă un prilej excelent de familiarizare a celor care vizitează Consiliul cu țara noastră, în calitatea sa de Președinție a Consiliului UE. Promovăm așadar România digitală, interactivă, creativă, elemente care se regăsesc printre prioritățile Președinției române a Consiliului UE. Iar vizitatorii au fost încântați. Este o plăcere să descoperim ce succes are standul României”.

Standul României a fost conceput sub o formă interactivă, inclusiv prin intermediul unor instalații digitale, precum Butterfly Effect creat de Labolatorul Modulab[1]. De asemenea, vizitatorii au fost invitați să participe la concursuri de cunoștințe generale despre România sau să explice în câteva cuvinte “ce înseamnă UE pentru mine?”, fiind premiați cu materiale promoționale ale Președinției române a Consiliului UE.

Cu această ocazie au fost inaugurate trei expoziții speciale în clădirile Justus Lipsius și Europa ale Consiliului – o expoziție de fotografie istorică dedicată celui mai frumos simbol al Centenarului Marii Românii, Regina Maria – “Regina Maria, ambasadorul irezistibil al istoriei și artei tradiționale românești”, realizată de Muzeul Județean de Istorie Brașov, în parteneriat cu Asociația Forums și Muzeul Național Bran și finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale; expoziția „Mănăstiri și Biserici din România” a artistului elvețian Anton Kaindl, lucrări ce aparțin colecției Reginei Maria de la Castelul Bran, parte din patrimoniul cultural al Muzeului Național din Bran, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale; și o expoziție de sculptură cu operele artistului român Vladimir Kazan.

Informații suplimentare:

“Ziua porților deschise” la instituțiile europene este un eveniment organizat anual, în mod tradițional, cu ocazia Zilei Europei. Acesta urmărește familiarizarea publicului cu instituțiile europene, prin implicarea în activități organizate special pentru această ocazie – vizite ghidate, dezbateri publice, jocuri interactive, concursuri etc. În cadrul Consiliului UE fiecărui stat membru îi este alocat un stand special pentru promovare. Mai multe informații despre “Ziua porților deschise” la instituțiile europene disponibile aici :

https://europa.eu/european-union/about-eu/symbols/europe-day/open-day-brussels_ro

https://www.consilium.europa.eu/ro/events/openday2019/

The post România promovată în cadrul “Zilei porților deschise” la instituțiile europene din Bruxelles appeared first on Președinția României la Consiliul Uniunii Europene.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: