ROMÂNIA BREAKING NEWS

România îşi reafirmă sprijinul ferm pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Spaniei

România îşi reafirmă sprijinul ferm pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Spaniei

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, printr-un comunicat de presă, că România îşi reafirmă sprijinul ferm pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Spaniei şi că respinge „declaraţia unilaterală de independenţă a Cataloniei”, după ce Parlamentul din Catalonia a votat independenţa faţă de Spania, iar Madridul a anunţat preluarea controlului direct al regiunii, prin dizolvarea parlamentului regional.

Redăm comunicatul:

Respingem cu fermitate şi irevocabil „declaraţia unilaterală de independenţă” a Cataloniei. Reafirmăm sprijinul ferm al României pentru suveranitatea şi integritatea teritorială ale Spaniei. Spania este un aliat important şi partener strategic al ţării noastre, relaţie reflectată atât la nivel bilateral, cât şi în cadrul UE şi la nivel internaţional.

Subliniem că legitimitatea oricărui proces sau a oricărei acţiuni care ţine de ordinea internă a unui stat rezidă în deplină să conformitate cu legea fundamentală, cu ordinea de drept din statul respectiv. Reiterăm poziţia consecvenţa a României în favoarea respectării dreptului internaţional, care nu permite modificări teritoriale survenite fără acordul statului implicat.

Situaţia generată în Catalonia ţine de ordinea internă din Spania şi ne exprimăm speranţa că va reveni în cel mai scurt timp în parametrii ordinii constituţionale din acest stat.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: