ROMÂNIA BREAKING NEWS

Foto-Video.România își întărește capacitățile de supraveghere aerienă cu două radare militare ultramoderne de tip TPS-77

Foto-Video.România își întărește capacitățile de supraveghere aerienă cu două radare militare ultramoderne de tip TPS-77

România urmează să achiziționeze două radare militare ultramoderne de tip TPS-77, cu ajutorul cărora vor fi  realizate misiuni de supraveghere aeriană și previziunilor meteorologice, în cadrul unui contract cu producătorul american de tehnologie militară și aerospațială Lockheed Martin, semnat recent, informează romaniabreakingnews.ro.

„În ultimii 20 de ani, grupul Lockheed Martin și România au construit un parteneriat puternic menit să consolideze capacitățile României de monitorizare a spațiului aerian și rețeaua de radare meteorologice„ – a declarat Mark Mekker, director în cadrul companiei americane.

„România va îmbunătăți monitorizarea situațională cu două radare noi de tip TPS-77, în cadrul unui contract cu Lockheed Martin”, precizează producătorul de tehnologie militară și aerospațială cu sediul în orașul Bethesda, statul american Maryland.

Cele două radare ar urma să includă o tehnologie de ultima generație introdusă de Lockheed Martin în noiembrie 2015 – Digital Array Row Transceivers (Sistem digital modular de emisie-recepție – DART) -, care permite creșterea fiabilității și un consum redus de energie.

„Semnalele primite din partea colaborărilor cu țări că România ne ajută să creăm tehnologii avansate de genul DART. Echipele noastre sunt interesate să dezvolte tehnologii ultramoderne pentru a satisface necesitățile clienților„ a precizat Mark Mekker.

România și Lockheed Martin au un parteneriat care datează din anul 1995 și care include 25 de radare terestre, amintește compania americană, precizând că cele două sisteme TPS-77 vor fi fabricate în Syracuse (statul american New York).

Radarele clasice TPS-77 acționează pe o rază de 470 de kilometri și până la altitudinea de 30,5 kilometri, pe frecvența 1215-1400 MHz (D/L).

Video:Lockheed Martin’s Multi-Role Radar (TPS-77 MRR): Detecting everything, anywhere.

Romanian_Lockheed Martin's Multi-Role Radar (TPS-77 MRR) (1) Romanian_Lockheed Martin's Multi-Role Radar (TPS-77 MRR) (2) Romanian_Lockheed Martin's Multi-Role Radar (TPS-77 MRR) (2) Romanian_Lockheed Martin's Multi-Role Radar (TPS-77 MRR) (3) Romanian_Lockheed Martin's Multi-Role Radar (TPS-77 MRR) (3) Romanian_Lockheed Martin's Multi-Role Radar (TPS-77 MRR) (4) Romanian_Lockheed Martin's Multi-Role Radar (TPS-77 MRR)

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: