ROMÂNIA BREAKING NEWS

România. Interes triplu al investitorilor în firmele românești de IT

România. Interes triplu al investitorilor în firmele românești de IT

Fondurile de investitii sunt tot mai atrase de firmele romanesti din tehnologie, interesul pentru investitiile in societatile acestui sector din Romania triplandu-se in ultimii 2 ani, releva un studiu efectuat de compania internationala de consultanta Deloitte, citat deMediafax.

O concluzie a studiului Deloitte Central Europe Private Equity este aceea ca interesul pentru investitii in sectorul tehnologic a crescut la 20%, aproape de trei ori mai mult fata de 2013.

Companiile care activeaza in sectorul IT din Romania sunt pe radarul investitorilor „prin afacerile de talie mondiala cu care au cucerit lumea”, mai noteaza consultantii.

Activitatea fondurilor de investitii prezente in Romania a fost relativ redusa comparativ cu celelalte tari din regiune. Totusi, datorita indicatorilor macro-economici stabili si a activitatii de atragere de capital anticipate pentru urmatoarele 12 luni, suntem increzatori ca Romania va deveni atractiva pentru fondurile de investitii mai ales in sectoare ca productie si IT„, a declarat Hein van Dam, partener Deloitte Romania, citat de MediafPotrivit studiului, 43% dintre respondenti se asteapta ca activitatea tranzactionala sa se dubleze fata de anul trecut. Acest lucru poate fi rezultatul noii runde de relaxare cantitava a Bancii Centrale Europene, deoarece o treime dintre investitori sugereaza ca piata creditelor va fi mai lichida.

Intentia privind atragerea de capital inregistreaza cea mai mare rata de crestere de la lansarea studiului Deloitte, in 2003.

Analiza arata, de asemenea, ca investitorii estimeaza ca isi vor distribui activitatea in mod egal intre atragere de capital (30%), management al portofoliului (33%) si investitii noi (37%),in urmatoarele sase luni.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: