ROMÂNIA BREAKING NEWS

Romania inaspreste conditiile pentru strainii care solicita prelungirea sederii in tara

Romania inaspreste conditiile pentru strainii care solicita prelungirea sederii in tara

Conditii mai severe pentru strainii care solicita prelungirea sederii in Romania. Salariul mediu brut, una dintre conditiile care trebuie indeplinita de strainii care solicita prelungirea dreptului de sedere temporara in scop de munca, a fost majorat de la 2.681 la 3.131 de lei, ca urmare a unor modificari legislative

In cursul anului 2016, Inspectoratul General pentru Imigrari a eliberat 2.887 de avize de munca/detasare, dintre care 2.266 pentru angajati permanent, 458 pentru detasati, 162 pentru muncitori inalt calificati si 162 pentru stagiari, potrivit unui comunicat al institutiei.

Conform  art 56 alin. 1din OUG 194/2002, republicata, privind regimul strainilor in Romania, „strainilor intrati in Romania in scopul incadrarii in munca li se prelungeste dreptul de sedere temporara in scop de munca daca prezinta contractul individual de munca cu norma intreaga, inregistrat in registrul general de evidenta a salariatilor, din care rezulta ca salariul este cel putin la nivelul castigului salarial mediu brut”. In cazul lucratorilor inalt calificati, salariul trebuie sa fie la nivelul de cel putin 4 ori castigul salarial mediu brut.

Gabriel Negru / RBN Press

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: