ROMÂNIA BREAKING NEWS

Romania inaspreste conditiile pentru strainii care solicita prelungirea sederii in tara

Romania inaspreste conditiile pentru strainii care solicita prelungirea sederii in tara

Conditii mai severe pentru strainii care solicita prelungirea sederii in Romania. Salariul mediu brut, una dintre conditiile care trebuie indeplinita de strainii care solicita prelungirea dreptului de sedere temporara in scop de munca, a fost majorat de la 2.681 la 3.131 de lei, ca urmare a unor modificari legislative

In cursul anului 2016, Inspectoratul General pentru Imigrari a eliberat 2.887 de avize de munca/detasare, dintre care 2.266 pentru angajati permanent, 458 pentru detasati, 162 pentru muncitori inalt calificati si 162 pentru stagiari, potrivit unui comunicat al institutiei.

Conform  art 56 alin. 1din OUG 194/2002, republicata, privind regimul strainilor in Romania, „strainilor intrati in Romania in scopul incadrarii in munca li se prelungeste dreptul de sedere temporara in scop de munca daca prezinta contractul individual de munca cu norma intreaga, inregistrat in registrul general de evidenta a salariatilor, din care rezulta ca salariul este cel putin la nivelul castigului salarial mediu brut”. In cazul lucratorilor inalt calificati, salariul trebuie sa fie la nivelul de cel putin 4 ori castigul salarial mediu brut.

Gabriel Negru / RBN Press

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: