ROMÂNIA BREAKING NEWS

România este acum pe primul loc în UE, cu un avans al PIB de 1,4% în intervalul iulie-septembrie 2015

România este acum pe primul loc în UE, cu un avans al PIB de 1,4% în intervalul iulie-septembrie 2015

Cea mai puternică creștere economică din UE în trimestrul trei, comparativ cu trimestrul precedent a înregistrat România, care se află pe locul al doilea în privința avansului față de aceeași perioadă a anului 2014, potrivit estimărilor publicate vineri de serviciul european de statistică Eurostat.

România este acum pe primul loc în UE, cu un avans al PIB de 1,4% în intervalul iulie-septembrie, comparativ cu trimestrul al doilea, urmată de Polonia și Slovacia, cu 0,9%, și Spania cu 0,8%.

Comparativ cu trimestrul trei din 2014, Cehia a înregistrat cel mai rapid ritm de creștere a PIB, de 4,3%, în timp ce România se află pe locul al doilea, cu un avans de 3,6%, similar cu cel al Poloniei, în timp ce PIB-ul Slovaciei a urcat cu 3,5%.

Economia zonei euro a crescut în trimestrul al treilea cu 0,3% față de trimestrul precedent, în timp ce la nivelul Uniunii Europene avansul a fost de 0,4%.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: