ROMÂNIA BREAKING NEWS

România domină clasamentul aeroporturilor europene cu cel mai rapid avans al traficului de pasageri

România domină clasamentul aeroporturilor europene cu cel mai rapid avans al traficului de pasageri

România domină clar în clasamentul aeroporturilor europene cu cele mai mari creşteri de trafic în 2016, arată datele Consiliului Aeroporturilor Internaţionale din Europa (ACI Europe), asociaţie ce reprezintă peste 500 de aeroporturi din 45 de ţări anunţă Profit.ro, citat de romaniabreakingnews.ro

Primele trei poziţii sunt ocupate de aeroporturi din România, în frunte cu aeroportul Oradea, cu o creştere a numărului de pasageri de aproape 500% comparativ cu 2015. Mai exact, Aeroportul Internaţional Oradea a înregistrat anul trecut o creştere de 487,7% a numărului de pasageri, potrivit unui comunicat ACI Europe.

Pe locul secund, cu un avans anual de 131,3%, se află aeroportul din Iaşi, urmat de Aeroportul Internaţional Aurel Vlaicu (+121,8%), aeroportul Ostend, din Belgia (+64,5%) şi aeroporturile Palanga (Lituania) şi Kharkiv (Ucraina), fiecare cu o creştere de 60,1% a traficului de pasageri. Toate cele şase aeroporturi sunt încadrate de ACI Europe în ultima grupă de aeroporturi în funcţie de trafic. În cazul celor trei aeroporturi româneşti, numărul pasagerilor nu depăşeşte 47.000 pe an.

RBN Press / Bucure;ti / 18.02.2017

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: