ROMÂNIA BREAKING NEWS

România domină clasamentul aeroporturilor europene cu cel mai rapid avans al traficului de pasageri

România domină clasamentul aeroporturilor europene cu cel mai rapid avans al traficului de pasageri

România domină clar în clasamentul aeroporturilor europene cu cele mai mari creşteri de trafic în 2016, arată datele Consiliului Aeroporturilor Internaţionale din Europa (ACI Europe), asociaţie ce reprezintă peste 500 de aeroporturi din 45 de ţări anunţă Profit.ro, citat de romaniabreakingnews.ro

Primele trei poziţii sunt ocupate de aeroporturi din România, în frunte cu aeroportul Oradea, cu o creştere a numărului de pasageri de aproape 500% comparativ cu 2015. Mai exact, Aeroportul Internaţional Oradea a înregistrat anul trecut o creştere de 487,7% a numărului de pasageri, potrivit unui comunicat ACI Europe.

Pe locul secund, cu un avans anual de 131,3%, se află aeroportul din Iaşi, urmat de Aeroportul Internaţional Aurel Vlaicu (+121,8%), aeroportul Ostend, din Belgia (+64,5%) şi aeroporturile Palanga (Lituania) şi Kharkiv (Ucraina), fiecare cu o creştere de 60,1% a traficului de pasageri. Toate cele şase aeroporturi sunt încadrate de ACI Europe în ultima grupă de aeroporturi în funcţie de trafic. În cazul celor trei aeroporturi româneşti, numărul pasagerilor nu depăşeşte 47.000 pe an.

RBN Press / Bucure;ti / 18.02.2017

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: