ROMÂNIA BREAKING NEWS

România, dată în judecată de Comisia Europeană, pentru depozite ilegale de deşeuri

România, dată în judecată de Comisia Europeană, pentru depozite ilegale de deşeuri

Comisia Europeană a trimis România în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, pentru că ţara nu a închis şi reabilitat 68 de depozite ilegale de deşeuri ce constituie un risc grav pentru sănătatea umană şi pentru mediu, arată executivul comunitar într-un comunicat remis miercuri.

Agentul Guvernului României la Curtea de Justiţie a UE, Răzvan Horaţiu Radu, a declarat, pentru HotNews, că Ministerul Mediului, autorităţile locale şi Ministerul Afacerilor Externe trebuie să găsească în continuare soluţii pentru aspectele invocate de CE.

În pofida avertismentelor anterioare ale Comisiei, România nu a reuşit să ia măsuri în ceea ce priveşte depozitele de deşeuri neconforme, în concordanţă cu prevederile din normele europene relevante (Directiva 1999/31/CE a Consiliului), susţine CE.

Măsuri similare au fost adoptate împotriva altor şase state membre: Bulgaria, Cipru, Spania, Italia, Slovenia şi Slovacia. Curtea a emis deja hotărâri împotriva Bulgariei, a Ciprului şi a Spaniei.

RBN Press / București / 16.02.2017

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: