ROMÂNIA BREAKING NEWS

România campioană a creșterii economice în Uniunea Europeană

România campioană a creșterii economice în Uniunea Europeană

România este o campioană a creșterii economice în Uniunea Europeană, cu un plus de 5,2% în semestrul întâi al acestui an, respectiv un plus de 19% al investițiilor străine directe, după cum declară oficialii români. Adăugând cifrelor cota unică de 16%, mediul de afaceri românesc devine atractic pentru străini.

Oficial Italian: „Mediul de afaceri în România este unul sănătos. Avem numeroase întreprinderi în România, dar întâmpinăm și unele probleme pe care, de altfel, le-am semnalat Guvernului român. România are o identitate culturală puternică, bine evidențiată între toate țările din Balcani și oferă toate condițiile necesare pentru a pune bazele unui model de creștere la nivel național și în Europa, în general”, a spus Vicenzo Boccia, președintele Confindustria, principala organizație a societăților din Italia cu peste 150.000 de companii asociate care însumează peste cinci milioane de locuri de muncă și o cifră totală de afaceri de peste 500 miliarde euro.

În România sunt peste 42.000 de firme cu capital italienesc, ce au cumulat o cifră de afaceri de peste 1,6 miliarde de euro la finalul lui 2015. O mare parte dintre societățile de productie și servicii sunt asociate Confindustria România, tocmai pentru ca prezența italiană în zona țării noastre și a Balcanilor să devină structurată și eficientă. ”Numai două companii italiene prezente în România au reușit să creeze peste 600 de locuri de muncă, ” a spus Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, menționând însă că Italia este un partener important pentru România. ” …integral pe Capital

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: