ROMÂNIA BREAKING NEWS

România are nevoie de eroi! Mișcarea Motivația: România!

O nouă mișcare apărută și intitulată „Motivația: România“ își propune să acționeze pentru redobândirea libertății și demnității naționale și individuale. Manifestul este semnat de 23 de persoane.

“Suntem un grup de persoane de profesii și cu preocupări diferite, unite prin credința în Hristos și dragostea de neam și țară. Înainte de a fi gânditori sociali, autori de strategii de dezvoltare, informaticieni, comunicatori, teologi, agricultori, profesori, militari sau orice altceva, ne socotim și ne dorim a fi buni români”, se arată în manifestul Mișcării, care a fost postat pe pagina lui Călin Georgescu, cel care este și președintele acestei inițiative. În manifest, care nu cuprinde mai mult de 10-15 propoziții, semnatarii subliniază faptul că s-a ajuns la o “degradare generală a calității vieții, a sistemului de valori, a economiei, a culturii, a educației, a mediului natural, a scenei publice și, mai presus de toate, a condiției umane înseși”. De asemenea, este deplâns faptul că noua religie este reprezentată de consumism, de faptul că “se sapă fără odihnă la temelia instituțiilor fundamentale (Familia, Biserica, Neamul), ne sunt smulse rădăcinile din care urcă seva spiritualității”.

Modul de acțiune și de manifestare a acestui grup (conform România Liberă) nu este foarte clar descris, dar scopul final este unul foarte precis: ”Să redevenim liberi, să ne recăpătăm demnitatea, să ne redobândim țara, să ne recâștigăm verticalitatea pentru a putea privi înspre trecut și înspre viitor”.

Președintele mișcării “Motivația: România” este Călin Georgescu, care prezidează Consiliul de conducere al Centrului European de Suport pentru Clubul de la Roma. Între anii 2010-2012 a fost director executiv al Centrului Național pentru Dezvoltare Durabilă. Un alt membru marcant al mișcării este Dan Puric, actor și regizor care a cunoscut notorietatea în ultimii ani, în care a ținut diverse conferințe publice apelând la un discurs naționalist-creștin, în care folosea argumente pe care le putem întâlni și la Petre Țuțea.

Autorul „Sclavilor fericiți“

Un important membru este și scriitorul Ovidiu Hurduzeu, autorul unor cărți care au stârnit polemici, printre care “Sclavii fericiți – lumea văzută din Silicon Valley” și “Unabomner – Profetul ucigaș”. În 2006, mi-a acordat probabil primul interviu oferit unui cotidian central, prilej pentru a declara: „Stilul de viață specific al unui popor nu poate fi duplicat pe alte meleaguri. Se importă formele fără fond, modelele culturale vremelnice. În prezent, foarte mulți români confundă America reală cu America spectaculară din filmele produse de Hollywood. Am adoptat sărbătorile comerciale ale Americii – Halloween și Valentine’s Day. Ne salutăm cu: „«Să ai o zi bună!». Deși ne extaziem americănește – „Cool!”, „Uau!” „Fantastic!”, esența Americii ne scapă mereu. Acum, când am devenit aliații americanilor, se pune stringent o întrebare. Care Americă o invităm în casa noastră? Pe cea a multiculturaliștilor și feministelor din universități? America hollywoodiană a lui Michael Moore? A ONG-urilor, a societății deschise? Sau lăsăm să ne treacă pragul o Americă a Libertății, Drepturilor Individuale și Credinței?

Mișcarea Motivația: România

Cine suntem?

Suntem un grup de persoane de profesii și cu preocupări diferite, unite prin credința în Hristos și dragostea de neam și țară. Înainte de a fi gânditori sociali, autori de strategii de dezvoltare, informaticieni, comunicatori, teologi, agricultori, profesori, militari sau orice altceva, ne socotim și ne dorim a fi buni români. „Față de patrie, învăța Nicolae Iorga, cel numit Apostolul Neamului, nu ți-e îngăduit să ai convingeri, ci numai devotament.“ Încredințările, cunoștințele și acțiunile noastre, ca și ale celor ce ni se vor alătura, sunt puse exclusiv în slujba semenilor. „Nici un popor nu e atât de decăzut încât să nu merite să te jertfești pentru el, dacă îi aparții“ știm de la profesorul Lucian Blaga. Motivația noastră nu poate fi alta decât: România. Deasupra țării și a neamului nu mai aflăm decât pe bunul Dumnezeu.

Ce ne reproșăm?

Degradarea generală – a calității vieții, a sistemului de valori, a economiei, a culturii, a educației, a mediului natural, a scenei publice și, mai presus de toate, a condiției umane înseși. Ni se propune consumismul ca religie și ca unic mod de viață; se sapă fără odihnă la temelia instituțiilor fundamentale (Familia, Biserica, Neamul); ne sunt smulse rădăcinile din care urcă seva spiritualității și suntem alungați să pribegim, purtați de vânt, prin deșertul concretului; sobrietatea tradiției este înlocuită de ușurătatea spectacolului mediatic; certitudinile sunt roase de molia relativismelor; pentru comoditate și distracție, ni se repetă, merită să renunți la libertate și la demnitate. Să te simți bine devine mai important decât să fii bun și gospodar. Să smulgi sau să primești de la alții devine mai important decât să dăruiești. O lume în care să minți și să te minți pentru a poseda este preferabil mărturisirii adevărului. O lume rătăcită…

Ce (ne) propunem?

Să schimbăm lumea! Să redevenim liberi, să ne recăpătăm demnitatea, să ne redobândim țara, să ne recâștigăm verticalitatea pentru a putea privi înspre trecut și înspre viitor. Să ne prețuim, să ne vedem unii altora calitățile și să colabrăm în loc să ne călcăm în picioare și să ne dăm coate pentru a ajunge în fruntea bucatelor. Să revenim la normalitate, la simplitate și la curățenie.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Semnatari:

Dr. Călin Georgescu
Alexandru Ciolan
Călin Orlando Cociș
Ciprian Nastasiu
Dan Puric
Dan Brebeanu
Dan Burulea
Dorin Negrău
Emilia Bura
Dr. Florian Colceag
Gabriel Desculțu
Ilie Catrinoiu
Dr. Mihaela Fîrșirotu
Maria Tanasă
Dr. Ovidiu Hurduzeu
Dr. Pavel Chirilă
Ștefan Frunză
Vasile Oancea
Dr. Vasile Păun
Vasile Stroe
Viorel Hușanu
Vlad Desculțu
Victor Butean

georgescucalin.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: