ROMÂNIA BREAKING NEWS

România agreată de SUA pentru achiziția avionului de luptă F-35. Pentagonul consideră prioritară consolidarea în fața Rusiei

România agreată de SUA pentru achiziția avionului de luptă F-35. Pentagonul consideră prioritară consolidarea în fața Rusiei

Vice-amiralul Mathias Winter, şeful biroului F-35 din cadrul Pentagonului a declarat joi,  că Statele Unite intenţionează să extindă vânzările de avioane de luptă F-35 produse de corporaţia Lockheed Martin către cinci noi state, inclusiv România, într-un moment în care aliaţii europeni îşi consolidează apărarea în faţa unei Ruşii care se întăreşte militar, potrivit Reuters, citata de romaniabreakingnews.ro

Într-o declaraţie scrisă, adresată Camerei Reprezentanţilor, vice-amiralul Mathias Winter,  afirmă că printre „viitorii potenţiali clienţi în domeniul vânzărilor militare în străinătate se numără Singapore, Grecia, România, Spania şi Polonia.”

Alţi aliaţi ai SUA care urmăresc achiziţionarea avionului invizibil F-35 sunt Finlanda, Elveţia şi Emiratele Arabe Saudite.

Conform declaraţiilor oficialului american, SUA vor răspunde tuturor solicitărilor oficiale de informaţii despre avionul F-35. Anul trecut Belgia a anunţat că a ales F-35 în defavoarea Eurofighter Typhoon pentru a-şi înnoi flota de avioane F-16, o afacere în valoare de 4 miliarde de euro (4.55 miliarde de dolari).

În 2018, SUA au lansat planul „Buy American” – Cumpăraţi produse americane, o strategie menită a relaxa restricţiile la vânzări şi a încuraja o implicare sporită a oficialilor SUA în creşterea afacerilor în străinătate pentru industria americană de armament.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: