ROMÂNIA BREAKING NEWS

România a bătut palma cu General Dynamics! Începe fabricarea blindatelor tip Piranha 5 la București din 2018!

România a bătut palma cu General Dynamics! Începe fabricarea blindatelor tip Piranha 5 la București din 2018!

România va produce transportoare blindate Piranha 5. Ministerul Economiei și producătorul american General Dynamics au parafat marți, 10 octombrie înțelegerea. Transportoarele blindate cu care va fi dotată armata română vor fi produse în București de o societate mixtă americano-română. La semnarea contractului au participat premierul Mihai Tudose și ambasadorul american Hans Klemm.

General Dynamics și Uzina Mecanică București vor înființa o societate mixtă. Partea română pune la bătaie linii de fabricație și angajați care vor fi școlarizați în SUA, iar compania de peste ocean va investi în modernizarea fabricii de la București unde vor fi produse transportoarele Piranha 5.

Armata română va fi dotată cu 227 de astfel de blindate. Primele 30 de unități vor fi fabricate în Elveția iar restul la București, începând cu anul 2018.

Transportorul blindat Piranha 5 este un blindat de 30 de tone, care poate transporta 3 membri ai echipajului și 8 soldați. Motorul are o putere aproximativ 600 CP și are o autonomie de peste 500 de km și poate atinge o viteză medie de 100 de km/h.

Platforma construită de General Dynamics este utilizată și de armatele Spaniei și Danemarcei. Aceasta din urmă a comandat anul acesta peste 300 de Piranha 5, pe care au plătit 2 milioane de dolari per unitate.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: