ROMÂNIA BREAKING NEWS

România a bătut palma cu General Dynamics! Începe fabricarea blindatelor tip Piranha 5 la București din 2018!

România a bătut palma cu General Dynamics! Începe fabricarea blindatelor tip Piranha 5 la București din 2018!

România va produce transportoare blindate Piranha 5. Ministerul Economiei și producătorul american General Dynamics au parafat marți, 10 octombrie înțelegerea. Transportoarele blindate cu care va fi dotată armata română vor fi produse în București de o societate mixtă americano-română. La semnarea contractului au participat premierul Mihai Tudose și ambasadorul american Hans Klemm.

General Dynamics și Uzina Mecanică București vor înființa o societate mixtă. Partea română pune la bătaie linii de fabricație și angajați care vor fi școlarizați în SUA, iar compania de peste ocean va investi în modernizarea fabricii de la București unde vor fi produse transportoarele Piranha 5.

Armata română va fi dotată cu 227 de astfel de blindate. Primele 30 de unități vor fi fabricate în Elveția iar restul la București, începând cu anul 2018.

Transportorul blindat Piranha 5 este un blindat de 30 de tone, care poate transporta 3 membri ai echipajului și 8 soldați. Motorul are o putere aproximativ 600 CP și are o autonomie de peste 500 de km și poate atinge o viteză medie de 100 de km/h.

Platforma construită de General Dynamics este utilizată și de armatele Spaniei și Danemarcei. Aceasta din urmă a comandat anul acesta peste 300 de Piranha 5, pe care au plătit 2 milioane de dolari per unitate.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: