ROMÂNIA BREAKING NEWS

„Români până la moarte”. Umilință și corpuri care zac în morgile din Spania și Italia

„Români până la moarte”. Umilință și corpuri care zac în morgile din Spania și Italia

„Români până la moarte”, este numele unei serii de repostaje despre românii care mor în străinătate, relizat de tabloidul Libertatea. Cel puţin 2.500 de români mor anual în străinătate. În prezent, trupurile a 23 de români se află în morgi din Italia, Spania, Germania, Franţa, Ungaria, Grecia şi SUA. Cum statul român nu are vreo obligaţie legală privind repatrierea, zac luni de zile în frigiderele morgilor sau sunt înhumaţi în absenţa familiei.

O repatriere din vestul Europei costă aproximativ 7.000 de euro, iar una din altă zonă a lumii poate ajunge la 15.000 de euro. Statul plăteşte pentru repatrierea românilor care au fost victimele unor accidente rutiere grave, dar şi în cazul celor afectaţi de atentate teroriste sau calamităţi naturale. Legislaţia nu-i cuprinde şi pe românii care mor în ţările unde au plecat la muncă şi ale căror familii nu-şi permit să acopere costurile repatrierii.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: