ROMÂNIA BREAKING NEWS

Românca Raluca Ada Popa, printre cele mai eminente minți în domeniul informatic din lume

Considerata un geniu al informaticii, Raluca este la numai 28 de ani doctor in informatica si urmeaza un post doctorat la Swiss Federal Institute of Technology in Zurich (ETHZ), unde s-a mutat după ce a terminat anul trecut doctoratul din Statele Unite. In iulie va reveni in Statele Unite ca profesor asistent la Universitatea Berkeley
Românca Raluca Ada Popa, printre cele mai eminente minți în domeniul informatic din lume

O sibiancă, cea mai deșteaptă femeie din lume. A făcut furori peste Ocean! Raluca Ada Popa este considerată la ora actuală una din cele mai eminente minți in domeniul informatic și una dintre cele mai de succes femei din lume. La doar 28 de ani tânăra din Sibiu are un doctorat la Massachusetts Institute of Technology (MIT) și a programat softuri pentru companii IT de renume mondial.

La prima vedere, Raluca Ada Popa este o tanara ca oricare alta. Are 28 de ani, este frumoasa si are pasiuni precum calatoriile si filmele. Daca in Romania numele ei nu inseamna mare lucru, In Europa si America, ea este vazuta ca un adevarat geniu.

Desi fetele de varsta ei isi petrec timpul liber distrandu-se prin cluburi, Raluca proiecteaza sisteme informatice nedescifrate pana acum de nimeni.

Considerata un geniu al informaticii, Raluca este la numai 28 de ani doctor in informatica si urmeaza un post doctorat la Swiss Federal Institute of Technology in Zurich (ETHZ), unde s-a mutat după ce a terminat anul trecut doctoratul din Statele Unite. In iulie va reveni in Statele Unite ca profesor asistent la Universitatea Berkeley, din Silicon Valley, un asa zis rai al informaticienilor.

Timida si aparent introvertita, frumoasa satena vorbeste despre meseria ei cu cea mai mare pasiune. Raluca Ada Popa a povestit într-un interviu pentru „Adevărul” că a ales domeniul IT fiindcă a fascinat-o.

„Vedeam cum informatica pătrunde în fiecare aspect al vieții, nu doar în calculator, dar și în telefonul celular, în avioane, în sistemele bancare, în mașinile pe care le conducem, în ceasuri și în multe altele. Ideea de a putea programa și controla toate aceste obiecte mă entuziasma enorm”, a povestit ea Raluca și-a ales ca temă de doctorat securitatea datelor, din două motive.

În primul rând, spune ea, este o problema importantă. „Milioane de date personale sau confidențiale se fură sau se modifică în fiecare an. Securitatea datelor este importantă și pentru a împiedica frauda sau chiar crima — datele corupte pot face avioane să se prăbușească sau stimulatorul cardiac ce menține viața unui om să se întrerupă. Al doilea motiv este că securitatea combină gândirea matematică și teoretică cu ingineria, o combinație irezistibilă pentru mine”, a spus ea. A ales să continue cariera în mediul academic, în loc să se angajeze la o companie IT precum Google, fiindcă astfel va putea rezolva probleme importante din IT și va putea contribui la dezvoltarea cunoștințelor și posibilităților lumii, pe când la o companie ar fi trebuit să rezolve numai problemele instituției.

Vine acasă la Sibiu, de sărbători

Intr-o lume a barbatilor, sibianca Raluca Ada Popa a reusit sa se faca remarcata si sa impuna respect, aducand securitatii informatice o noua fata. Mai exact, tanara a creat softuri de criptare, folosite de companii precum Google, Microsoft, SAP si Lincoln Laps.

Toti acesti giganti IT s-au inclinat in fata romancei, fiind dispusi sa ofere sume frumoase de bani pentru a beneficia de proiectele acesteia. Chiar daca locuieste in strainatate de foarte multi ani, Raluca nu a uitat de locul in care s-a nascut. Astfel, satena revine in tara, la Sibiu, de Paste si de Craciun, pentru a petrece timp alaturi de familia ei, de care este foarte apropiata.

Sursa: oradesibiu.ro prin romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: