Robotul Frank al Universității Tehnice din R. Moldova va vorbi în limba română

„Vrem să-l învățăm pe Frank să vorbească în limba română, dar și probleme de navigare, de localizare a obiectelor în spațiu. Un vis al nostru este să creăm un robot „made in Moldova”, care să poată înlocui profesorul la cursurile de informatică sau programare”, a precizat Viorel Bostan.

Fiind un exemplar din 4000 existente în lume, Robotul Frank a fost adus în Moldova în vara anului trecut. Datorită lui, administrația UTM reflectă asupra introducerii unei specialități noi în cadrul universității – robotică și mecatronică.

Totodată, se preconizează ca utilitatea acestui robot să fie îndreptată spre copiii bolnavi de autism. Acest robot este deja utilizat în Occident la interacționarea copiilor cu autism, fiindcă robotul este considerat de acești copii o jucărie și atunci medicul și părinți cumva pot intra în lumea copilului prin intermediul acestui robot”, a adăugat Bostan.

Informăm că robotul Frank a fost cumpărat din Franța pentru instruirea studenților, dar și pentru cercetări științifice. Acum Frank este membru cu drepturi depline al UTM. Administrația universității speră să cumpere și o pereche pentru Frank, se menționează pe pagina Uninersității.

Sursa: zugo.md prin romaniabreakingnews.ro