ROMÂNIA BREAKING NEWS

Rheinmetall: Proiectul transportorului blindat 8×8 AGILIS construit la uzina Moreni merge inainte / Ce alte proiecte de blindate vor nemtii sa faca in Romania

Rheinmetall: Proiectul transportorului blindat 8×8 AGILIS construit la uzina Moreni merge inainte / Ce alte proiecte de blindate vor nemtii sa faca in Romania

Proiectul realizarii unui transportor blindat 8X8 – denumit AGILIS – la uzina Moreni impreuna cu firma germana Rheinmetall se afla intr-un stadiu avansat, pe ultima suta de metri in ceea ce priveste componenta birocratica si cu o oferta financiara pe masa autoritatilor, au precizat pentru HotNews.ro reprezentantii Rheinmetall.

Informatia vine in contextul in unor zvonuri cum ca proiectul AGILIS ar fi picat si al discutiilor autoritatilor romane cu americanii de la General Dynamics pentru productia unui alt transpotor blindat la uzina Bucuresti. Pe langa AGILIS, pe care reprezentantii Rheinmetall il pun in top 5 proiecte ale gigantului german, nemtii au in vedere productia in Romania si a altor blindate si vehicule, inclusiv intrarea in recenta licitatie pentru camioane militare.

Site-ul Rumaniamilitary.ro publica in luna mai primele detalii ale proiectului AGILIS. Astfel, noul TBT 8×8 Agilis va fi construit in 7 variante/derivate (transportor blindat pentru trupe amfibiu si neamfibiu, punct comanda mobil, platforma pentru aruncator de bombe calibrul 120mm, evacuare medicala, cercetare CBRN si vehicul tehnic pentru evacuare-reparatii), iar 80% din valoarea adaugata a productiei ar urma sa fie realizata in Romania, doar motorul si drive-lineul urmand sa vina din import.

Logistica si mentenanta ar urma sa fie integrate 100% in Romania pentru intreaga durata de viata a transportorului pana in 2055, iar drepturile de proprietate intelectuala asupra AGILIS 8X8 vor apartine in proportie de 100% Statului Roman, prin Ministerul Economie.

Mai multe date tehnice, aici.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: