ROMÂNIA BREAKING NEWS

REVOLTĂTOR !!! (1940/2013) O nouă CEDARE A BASARABIEI în variantă Culturală, marca ICR

romani ingenunchiati la cedarea Basarabiei

Imagine din P-ța Palatului regal: români îngenunchiați în ziua retragerii din Basarabia (1940)

Un material InfoPrut.ro de Victor Crăsescu

Pregătește ICR o a doua abandonare a Basarabiei?

Nori negri se anunță din direcția Institutului Cultural Român înspre cultura românească din stânga Prutului.
Un specialist în probleme legate de minoritatea maghiară din România a fost numit de către președintele Lilian Zamfiroiu în funcția de director al Direcției Comunități Românești, care se ocupă de Republica Moldova.

Dragoș Niță, funcționar în cadrul Consiliul Național pentru Combaterea Discriminarii, absolvent al Facultății Româno-Americane, a făcut câteva salturi majore în carieră și a trecut, peste noapte, de la investigarea și sanctionarea faptelor sau actelor de discriminare (conform propriului CV postat pe siteul CNDC) la realizarea de evenimente culturale pentru conservarea identității naționale românești în zone precum Basarabia, Voievodina sau Transcarpatia. Noul director al Direcției Comunități Românești, cea care coordonează Serviciul Comunități din Vecinătate și Balcani, cel mai activ departament dintre toate instituțiile abilitate să se ocupe de românii din jurul granițelor (vedeți numai spectacolele recente realizate la Bălți, Cernăuți, Slatina și Bor), are o experiență care îl califică în mod evident pentru ocuparea acestei funcții: a organizat, printre altele, conferința organizațiilor de tineret maghiare din România și semnarea Protocolului de colaborare dintre Ministerul Tineretului din România și cel similar din Ungaria. Să nu disperăm însă! la capitolul Aptitudini și competențe artistice, Niță are trecut totuși CULTURĂ: CUNOȘTINȚE AVANSATE DE CULTURĂ GENERALĂ.

În condițiile în care chiar președintele Lilian Zamfiroiu a afirmat recent că ICR nu trebuie să se ocupe de comunitățile românești, ci de promovarea culturii românești în fața străinilor, și în care Institutul Cultural Român Mihai Eminescu din Chișinău are cel mai mic buget dintre toate institutele culturale din rețeaua ICR, ne întrebăm: se pregătește o a doua abandonare a Basarabiei, de data asta culturală?

InfoPrut amintește că în luna august, Lilian Zamfiroiu a anunțat cu surle și trâmbițe reorganizarea Institutului și în special s-a referit la Direcția Generală a Românilor de Pretutindeni din cadrul ICR, care va fi reorganizată în simplă direcție a Românilor de Pretutindeni, ca urmare a faptului că numai 7-8 angajați lucrează în acest moment, și nu 25 +1, cum prevede legea în cazul direcțiilor generale.

ICR Chisinau Lilian Zamfiroiu

Lilian Zamfiroiu, președintele Institutului Cultural Român:

„Principalul obiectiv al Institutului Cultural Român este de a distribui cultură română în rândul strâinilor. (…) Unele publicații de limbă română din jurul României (Republica Moldova, Ucraina, Bucovina de Nord, Valea Timocului – Serbia) nu vor mai primi finanțare din partea institutului. Va fi vorba de acele publicații de limbă română care nu au audiență, publicații de familie sau care au un mesaj depășit.”!!!!!!

N.R.  – R.B.N.Press : și cu asta domnul Lilian Zamfiroiu a rezolvat dintr-un foc aproape 200  de ani de dominație și deznaționalizare  ruseasca a românilor din Basarabia.

Sursa: infoprut.ro

foto:basarabia-bucovina.info

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: