ROMÂNIA BREAKING NEWS

Reuniunea informală a Grupului Politico-Militar al UE, la București

Reuniunea informală a Grupului Politico-Militar al UE, la București

Reuniunea informală a Grupului Politico-Militar al Uniunii Europene s-a desfășurat, în zilele de 19 și 20 iunie la București, cu participarea reprezentanților statelor membre, ai Comisiei Europene și ai Serviciului European de Acțiune Externă al UE, în contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului UE.

Dezbaterile s-au concentrat pe stadiul și perspectivele cooperării UE – NATO, cu accent pe provocările și oportunitățile viitoare în domeniul Exercițiilor Coordonate și Paralele (PACE – Parralel and Coordinated Exercise). Astfel, în contextul unei dinamici pozitive a cooperării UE-NATO după adoptarea Declarației de la Varșovia în 2016, reuniunea a permis un schimb de opinii substanțial în privința perspectivelor de consolidare a cooperării la nivel operațional, pornind de la colaborarea în teren în cadrul operațiilor de management al crizelor, precum și în urma implementării conceptului PACE în anii 2017 și 2018.

În cadrul reuniunii, reprezentantul României a evidențiat sprijinul Președinției la Consiliul UE în ceea ce privește consolidarea cooperării UE-NATO și creșterea contribuției Uniunii Europene la asigurarea securității și apărării continentului european, în deplina coordonare cu NATO.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: