ROMÂNIA BREAKING NEWS

Reuniune de urgenţă a Uniunii Europene pentru sancţiuni la adresa Federaţiei Ruse

Reuniune de urgenţă a Uniunii Europene pentru sancţiuni la adresa Federaţiei Ruse

Liderii europeni urmează să se întâlnească pe 24 februarie la Bruxelles într-o reuniune de urgenţă, în contextul în care toate eforturile diplomatice din ultimă perioada au dat greş. Subiectul principal sunt sancţiunile la adresa Federaţiei Ruse şi poziţia comună a Uniunii Europene în cea mai gravă criza de securitate de la terminarea războiului rece. Preşedintele Klaus Iohannis va participa la reuniune, a informat Administraţia Prezidenţială.

Charles Michel, președintele Consiliului European, a postat pe Twitter: Folosirea forței și a constrângerii pentru a schimba granițele nu-și are locul în secolul XXI. Convoc un Consiliu European special mâine la Bruxelles pentru a discuta cele mai recente evoluții legate de Ucraina și Rusia.

În scrisoarea sa de invitație la summitul de la 24 februarie al șefilor de stat și de guvern din UE, președintele Consiliului European, Charles Michel, a scris:

„Aș dori să vă mulțumesc pentru unitatea demonstrată în ultimele zile, în special prin adoptarea rapidă astăzi a pachetului de sancțiuni de către Consiliu. Acțiunile agresive ale Federației Ruse încalcă dreptul internațional și integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei. Ele subminează, de asemenea, securitate. Este important să continuăm să fim uniți și hotărâți și să definim împreună abordarea și acțiunile noastre colective. Prin urmare, aș dori să vă invit la un Consiliu European special de joi, 24 februarie, care va avea loc la Bruxelles și va începe la ora 20:00. ”

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: