ROMÂNIA BREAKING NEWS

Retorica rusească! Putin: „Dacă Turcia atacă Rusia, nu este nevoie ca NATO să se implice… Rusia va opune rezistență”

Retorica rusească! Putin: „Dacă Turcia atacă Rusia, nu este nevoie ca NATO să se implice… Rusia va opune rezistență”

Vladimir Putin, a declarat într-un interviu publicat marți că „țara sa va opune rezistență dacă Turcia îi amenință securitatea națională”, dar a apreciat că, dacă turcii atacă Rusia, nu este nevoie ca NATO să se implice, relatează agenția DPA în pagina online. Afirmațiile au fost făcute într-un interviu pentru tabloidul german Bild, referindu-se la doborârea unui bombardier rus de către aviația turcă la frontiera cu Siria, în noiembrie.

„Sper ca astfel de evenimente să nu se transforme în conflicte militare de amploare. Dar dacă interesele și securitatea Rusiei sunt amenințate, Rusia va opune rezistență. Toată lumea trebuie să știe asta”, a smai spus președintele rus.

El a adăugat că, dacă Turcia atacă Rusia, nu este nevoie ca NATO să se implice.

„Turcia face parte din NATO, dar nu a fost atacată. Prin urmare, NATO nu este nevoită să protejeze Turcia, iar problemele noastre cu Turcia nu au nicio legătură cu apartenența acestei țări la NATO”, a subliniat Putin.

„Conducerea turcă ar face bine să-și ceară scuze pentru doborârea avionului, care reprezintă clar o crimă de război, în loc să sune la sediul NATO”, a conchis liderul rus.

Armata turcă a doborât, pe 24 noiembrie, un bombardier rus Suhoi Su-24, la frontiera dintre Siria și Turcia. Ankara susține că avionul militar rus intrase câteva secunde în spațiul aerian turc, deși nu există dovezi în acest sens. Moscova a explicat că avionul nu a intrat deloc în spațiul aerian turc, iar președintele rus, Vladimir Putin, a avertizat că incidentul va avea „consecințe grave”. Cei doi piloți ai avionului s-au catapultat, unul fiind împușcat mortal de insurgenți sirieni de etnie turcă, iar celălalt fiind salvat într-o operațiune specială ruso-siriană.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: