ROMÂNIA BREAKING NEWS

Republica Moldova va avea o nouă agendă de asociere la UE. Priorități și obiective pentru următorii șapte ani

Republica Moldova va avea o nouă agendă de asociere la UE. Priorități și obiective pentru următorii șapte ani

Premierul Republicii Moldova – Natalia Gavrilița a discutat, la telefon, cu Josep Borrell, Înalt Reprezentant UE pentru Afaceri Externe și Politica de securitate și vicepreședinte al Comisiei Europene. Cei doi oficiali au examinat prioritățile noului Guvern de la Chișinău, agenda de asociere, dar, mai ales, asistența UE pentru Republica Moldova, informează MOLDPRES, citat de romaniabreakingnews.ro cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului Republicii Moldova.

Natalia Gavrilița i-a mulțumit înaltului oficial european pentru sprijinul și asistența acordată de către instituțiile UE și statele membre ale UE, Republicii Moldova.

„Integrarea europeană se numără printre prioritățile strategice ale noului guvern. Vom întreprinde toate eforturile pentru a dinamiza cooperarea noastră cu UE, dar și pentru a avansa în implementarea Acordului de asociere. Planificăm să ne concentrăm pe o serie de reforme esențiale pentru cetățeni, dar și pentru relațiile noastre cu UE – reforma justiției și combaterea corupției”, a menționat Natalia Gavrilița.

Prim-ministrul a accentuat că, printre pașii imediați ai noii guvernări, se numără adoptarea legilor și hotărârilor necesare pentru accesarea celei de-a doua tranșe a asistenței macrofinanciare în valoare de 50 de milioane de Euro, inclusiv modificările pentru îmbunătățirea modului de verificare a averilor și intereselor și adoptarea noului Cod Vamal.

Cei doi oficiali au mai discutat despre finalizarea noii agende de asociere, care va stabili priorități și obiective pentru următorii șapte ani și care urmează să fie adoptată la următorul Consiliu de Asociere RM-UE. Înaltul oficial european a invitat Prim-ministrul Gavrilița să efectueze o vizită la Bruxelles la sfârșitul lunii septembrie.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: