ROMÂNIA BREAKING NEWS

Republica Moldova: Proiecte noi de infrastructură, la Zubrești, Strășeni

Republica Moldova: Proiecte noi de infrastructură, la Zubrești, Strășeni
Locuitorii din Zubrești, Strășeni se vor bucura de o infrastructură mai bună, aici fiind implementate concomitent mai multe proiecte. Premierul Pavel Filip a vizitat astăzi localitatea, unde a discutat cu localnicii și s-a interesat despre problemele lor. 

Oamenii sunt mulțumiți că acum se pot deplasa pe un drum bun spre biserica din sat. Acesta a fost reparat anul trecut în cadrul programului „Drumuri Bune”. În acest scop, din buget au fost alocate peste 760 mii de lei. Lucariile de reparație a drumurilor din localitate vor continua și în acest an.

„Anul acesta avem de construit  de două ori mai multe drumuri decât anul trecut. Guvernul a alocat pentru aceasta circa 1,9 milioane de lei. Vom continua cu proiecte concrete în fiecare localitate, pentru a soluționa problemele oamenilor”, a spus prim-ministrul.

Urmează reconstrucția grădiniței din sat, pentru care din buget s-au alocat 1,5 milioane de lei, dar și lucrări de reparație la liceu. În acest scop, au fost acordate 400 de mii de lei. Premierul a menționat că educația rămâne o prioritate pentru Guvern. „Am implementat legea cu privire la salarizare, am majorat indemnizația pentru tinerii pedagogi până la 120 mii de lei și alocăm câte 2 mii de lei anual profesorilor pentru materiale didactice. Este cel mai important domeniu și reformele în educație vor continua”, a menționat Pavel Filip.

Tot astăzi, premierul a vizitat oficiul poștal din satul Codreanca. Acesta a fost deschis la inițiativa sa, după ce localnicii s-au plâns că vechiul oficiu se afla într-o stare precară. Oamenii spun că acum au parte de servicii de calitate și își pot ridica pensia și alte alocații în condiții bune. Ei au mulțumit premierului și pentru ajutorul de 600 de lei de Paști. „Ne dorim să permanentizăm acest ajutor, iar cu timpul să-l majorăm. Și vom munci pentru aceasta”, a conchis Pavel Filip.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: