ROMÂNIA BREAKING NEWS

Republica Moldova: Guvernul Leancă a fost învestit!

Parlamentul a susținut investirea noului Guvern prin vot nominal. Pentru susținerea noului Cabinet de miniștri au votat 58 deputați din partea PLDM, PD, grupul lui  Hadârcă , dar, și unii deputați neafiliați. Împotriva investirii noului Guvern au votat 5  deputați.

PL, PCRM, dar și unii neafiliați nu au participat la negocieri și nu au votat pentru Guvernul Leancă.

Noul Cabinet de miniștri urmează să depună jurământul. Majoritatea dintre ministri  vor depune jurământul repetat, deoarece au detinut  funcția de miniștri și în Guvernul precedent.

Premierul Iurie Leancă și-a prezentat programul de guvernare în fața deputaților și a specificat că acesta este o continuare a eforturilor Guvernului anterior. Leancă a declarat că scopul principal al programului este aducerea Europei la noi acasă. Prerogativa noului Guvern va fi semnarea Acordului de asociere cu UE.

De precizat că noul Guvern are patru miniștri noi. Astfel, Ministrul Afacerilor Externe, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Ministrul Culturii, Ministrul Tineretului și Sportului au fost schimbați.

Noul Cabinet de miniștri va activa până la următoarele alegeri parlamentare ordinare, adică un an și jumătate.

Amintim că pe data de 5 martie curent, Guvernul condus de prim-ministrul Vlad Filat a primit vot de neîncredere din partea deputaților. 54 de parlamentari s-au pronunțat atunci pentru demiterea Executivului. Singurii care nu au votat pentru moțiunea PCRM au fost liberal-democrații și liberalii.

Sursa : deschide.md

Sursa foto : deschide.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: