ROMÂNIA BREAKING NEWS

Republica Moldova deschisă pentru investiții japoneze via București

Republica Moldova deschisă pentru investiții japoneze via București

Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, efectuează, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo, pentru a participa la funeraliile fostului premier, Shinzo Abe. Cu acest prilej, premierul s-a întâlnit cu președintele Organizației Japoneze pentru Comerț Exterior (JETRO), Nabuhiko Sasaki, potrivit Moldpres citat de romaniabreakingnews.ro  

Japonia și Republica Moldova sunt interesate de subiecte ce țin de evoluția relațiilor economice dintre cele două state și au analizat oportunitățile de extindere a activităților comerciale, subliniind importanța investițiilor strategice pentru creșterea economiei și crearea locurilor de muncă bine plătite.

În discuții, șefa Executivului Republicii Moldova a apreciat asistența oferită statului moldovean din partea Guvernului japonez, exprimând deschiderea autorităților de la Chișinău de a extinde cooperarea în domeniul investițional, în vederea modernizării țării noastre și dezvoltării unei economii de piață bazate pe valori comune, precum concurența liberă.

„Avem deja istorii de succes ale investițiilor japoneze pe piața Moldovei, însă ne dorim să explorăm la maxim potențialul de colaborare cu companiile nipone. Rămânem concentrați, în continuare, pe crearea unui mediu de afaceri predictibil, favorabil investițiilor și stabilirea contactelor reciproc avantajoase între asociațiile de business din țările noastre”, a subliniat Natalia Gavrilița.

Oficialii celor două state au adus în discuție și facilitarea importurilor de produse moldovenești pe piața niponă și posibilitatea acordării de către Republica Moldova a unui regim preferențial la importul produselor agro-alimentare cu potențial înalt pe piața niponă, în mod special al vinurilor.

La rândul său, Nabuhiko Sasaki a reiterat că JETRO este deschisă să ajute Moldova în realizarea obiectivului de creștere a numărului de investitori, menționând, în același timp că oficiul JETRO din România este gata să susțină viziunea Guvernului de la Chișinău și acțiunile întreprinse pentru dezvoltarea și atragerea investițiilor străine.

Părțile au discutat și despre criza energetică, ce are un impact puternic la nivel global – prețul la energie a atestat o creștere și în Japonia. În acest sens, a fost apreciat efortul Republicii Moldova de a diversifica resursele energetice, așa cum o face și partea niponă.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: