ROMÂNIA BREAKING NEWS

Republica Moldova declară stare de urgență! Aflux mare de refugiați la granița RM cu Ucraina

Republica Moldova declară stare de urgență! Aflux mare de refugiați la granița RM cu Ucraina

Guvernul va cere Parlamentului R.Moldova declararea stării de urgență ca urmare a atacului militar al Rusiei asupra Ucrainei, anunță președintele Maia Sandu, potrivit deschide.md și preluat de romaniabreakingnews.ro

În această dimineață, Rusia a lansat atacuri militare asupra țării vecine, Ucraina, încâlcând flagrant normele dreptului internațional. Comunitatea internațională e unanimă în condamnarea acestui act de război… Am stabilit că Guvernul va cere Parlamentului să declare stare de urgență”, a declarat șeful statului.

Tot astăzi, spune Sandu, va fi convocată ședința Comisiei pentru Situații Excepționale „pentru a întreprinde un șir de acțiuni necesare pentru gestionarea acestei crize și provocărilor umanitare”.

Am dispus intensificarea eforturilor de patrulare ale subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne pentru a preveni eventuale provocări. Toate deciziile luate pe parcursul zilei vor fo comunicate suplimentar publicului. Solicit cetățenilor R.Moldova, care se află în vizită sau ședere în Ucraina, să se întoarcă acasă. Toate punctele de trecere a frontierei sunt deschise și funcționează în regim extins cu echipe suplimentate”, a adăugat ea.

În contextul majorării fluxului de călători care vin din direcția ucraineană, șeful statului a anunțat că vor fi deschise centre de triere.

Vom ajuta oamenii care au nevoie de sprijinul nostru. În acest moment, suntem pregătiți să acomodăm câteva zeci de mii de oameni. Guvernul este în contact permanent cu organizațiile internaționale și avem pregătite mai multe scenarii în  cazul în care vom avea un flux mai mare de refugiați”, a precizat Sandu.

Amintim că în această dimineață Rusia a atacat Ucraina pe toate fronturile.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: