ROMÂNIA BREAKING NEWS

Republica Moldova ar putea pierde ajutorul financiar de 100 de milioane de euro de la Comisia Europenă

Republica Moldova ar putea pierde ajutorul financiar de 100 de milioane de euro de la Comisia Europenă

Republica Moldova ar putea pierde ajutorul financiar de 100 de milioane de euro de la Comisia Europenă, potrivit unui proiect de rezoluţie al Parlamentului European ce va fi dezbătut astăzi, la Strasburg. Proiectul a fost iniţiat ca urmare a modificării, de către Parlamentul de la Chişinău, a sistemului de vot, în ciuda recomandărilor Comisiei de la Veneţia potrivit Rador citat de Redacția Chișinău -romaniabreakingnews.ro

Proiectul de rezoluţie elaborat de un grup de deputaţi din cadrul Partidului Popular European prevede susţinerea poziţiei de suspendare a  preţurilor de asistenţă macrofinanciară, în urma deciziei Parlamentului Republicii Moldova de a trece la sistemul mixt de vot făra a se ţine cont de recomandările Comisiei de la Veneţia.

Documentul solicită în acelaşi timp aplicarea unei condiţionări stricte a oricărui tip de sprijin financiar şi propune ca orice asistenţă financiară deja convenită să fie suspendată până când impactul modificarilor legislative va fi evaluat în progfunzime.

Parlamentul European se declară serios preocupat de concentarea în continuare a puterii în mâinile elementelor oligarhice şi îşi exprimă îngrijorarea că noile schimbări legislative ar putea efecte dăunătoare asupra standardelor democratice din Republica Moldova.

Deputaţii europeni se declară dezamăgiţi de faptul că susţinerea pentru parcursul european, puternic promovată de către autoriităţile moldovene, a scăzut brusc din cauza corupţiei, a statului capturat, a instituţiilor slabe şi a incapacităţii de a răspunde la nevoile de bază şi preocupările cetăţenilor.

Parlamentul de la Chişinău a aprobat un proiect de modificare a sistemului electoral, criticat de opoziţie şi o parte a societăţii civile, pentru că ar avantaja Partidul Democrat aflat la guvernare, precum şi Partidul Socialiştilor.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: