ROMÂNIA BREAKING NEWS

Reprezentanții guvernului rus s-au prezentat agresiv la Conferința de securitate de la München, uluindu-i pe observatori

Reprezentanții guvernului rus s-au prezentat agresiv la Conferința de securitate de la München, uluindu-i pe observatori

Reprezentanții guvernului rus s-au prezentat agresiv la Conferința de securitate de la München, uluindu-i pe observatori. Dagmar Engel a participat la reuniunea din capitala Bavariei.

Înțelegerea pentru pacificarea Siriei nu a fost valabilă decât 36 de ore. Apoi, ministrul rus de Externe a declarat că nu crede că această înțelegere va produce o încetare a focului. Responsabilul a mai spus că americanii nu vor să coopereze cu rușii. De aceea crede că șansele de reușită sunt de 49 la sută, a spus Lavrov, răspunzânhd unei întrebări. Dar cum vine asta?

Aparițiile participanților ruși au fost agresive. Părea că se simt jigniți. De vină sunt mereu alții. Ucraina nu respectă prevederile acordului de la Minsk, NATO concentrază fără motiv trupe în estul Europei, încălcând astfel înțelegerea din 1997, iar războiul, criza refugiaților și Statul Islamic în Siria sunt opera celor care s-au amestecat în treburile interne ale țării. Nu e vinovat președintele Bashar al-Assad. Nu e de vină nici Rusia. Lansarea unor bombe rusești asupra orașului Alep este negată. Despre anexarea Crimeei nu se discută. Premierul rus Dimitri Medvedev și ministrul său de externe Serghei Lavrov se plasează disciplinați pe linia lui Vladimir Putin, chiar dacă această linie este orice altceva decât dreaptă.

Dagmar Engel

Rușii nu sunt de încredere și nici previzibili

Rusia se încurcă în propria tactică. Ar putea avea un aport colosal la rezolvarea conflictelor dar preferă să se rezume la amenințări și avertismente. În tot acest răstimp, bombardamentele rusești continuă în Siria. În esență, spun experții, rușii vor să discute de la egal la egal cu ceilalți, mai ales cu SUA și sunt interesați de o colaborare în calitate de partener militar. Dar nu vor dobândi acest parteneriat mai ales din pricina jocurilor tactice pe care le practică. Pe un partener trebuie să te poți baza și dacă acesta nu este onest ar trebui să fie măcar previzibil. Ar fi bine să se știe de asemenea ce urmărește de fapt un partener.

Se spune că în culisele conferinței de la München, delegația rusă a fost mai cooperantă. Aparent, nu există riscul unui nou război rece sau a unui nou război mondial, deși premierul Medvedev a declarat în discursul său că acest risc există. Poate există o speranță pentru Siria. Șeful diplomației germane era de părere, înaintea declarației lui Lavrov, că șansele pentru o reușită sunt de 51 la sută.

Publicat de romaniabreakingnews.ro/Sursa: Comentariu: Rusia împotriva tuturor

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: