ROMÂNIA BREAKING NEWS

„Relatiile economice cu UE pot contracara miscarile separatiste”, ministrul moldovean de Externe, Natalia Gherman la USA Today

"Speculatiile privind extinderea conflictului din Ucraina genereaza o impresie de vulnerabilitate pe care oamenii o au despre Ucraina si Moldova, care nu exista inainte" - Natalia Gherman
„Relatiile economice cu UE pot contracara miscarile separatiste”, ministrul moldovean de Externe, Natalia Gherman la USA Today

Relatiile economice apropiate cu Europa, si nu conflictul, reprezinta cea mai buna modalitate de a contracara miscarile separatiste din Ucraina si din alte foste republici sovietice, a declarat ministrul moldovean de Externe, Natalia Gherman, intr-un interviu pentru USA Today publicat in editia online.

Important este ca Ucraina sa avanseze pe calea integrarii europene si sa continue sa se reformeze conform normelor internationale„, a afirmat Natalia Gherman. „Speculatiile privind extinderea conflictului din Ucraina genereaza o impresie de vulnerabilitate pe care oamenii o au despre Ucraina si Moldova, care nu exista inainte„, a adaugat ea.

In timp ce presedintele american Barack Obama ia in considerare furnizarea de arme Ucrainei pentru a echilibra sprijinul acordat de Rusia separatistilor, ministrul moldovean considera ca posibilitatea comertului liber cu Europa este un insturment mai puternic impotriva ambitiilor separatiste.

Producatorii din regiunea separatista moldoveana Transnistria se gandesc deja sa-si modifice standardele pentru a avea mai mult acces pe piata europeana, a precizat Gherman.

Surse: usatoday.com , wall-street.ro prin România Breaking News

Editor Lena Captari

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: