ROMÂNIA BREAKING NEWS

REGNUM: Rep. Moldova și UE caută să extindă integrarea europeană în Transnistria

Republica Moldova și Uniunea Europeană sunt în căutarea mecanismului de promovare a Acordului de Asociere și a celui de Liber Schimb dincolo de Nistru. Agenția rusă REGNUM notează, cu referire la Serviciul de presă al Guvernului de la Chișinău, că subiectul a fost abordat în cadrul unei reuniuni la Bruxelles, la care au participat prim-ministrul Iurie Leancă și vice-președintele Comisiei Europene, Catherine Ashton.

 

În cadrul întrevederii dintre Leancă și Ashton s-a accentuat importanța ca mediul de afaceri și locuitorii din regiunea transnistreană să beneficieze pe deplin de pe urma intrării în vigoare a acestor acorduri. Partenerii europeni au confirmat extinderea până la sfârșitul anului 2015 a preferințelor comerciale autonome pentru companiile transnistrene.

REGNUM scrie că Transnistria nu este implicată în negocierile dintre Republica Moldova și UE și nu are intenția de a intra într-o zonă de liber schimb creată de relațiile moldo-comunitare.

 

Sursa: infoprut.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: