Regizoarea Adina Pintilie a câștigat Ursul de Aur și premiul pentru debut la Festivalul de Film de la Berlin

Pelicula „Touch me not” („Nu mă atinge-mă”) de regizoarea Adina Pintilie a fost distinsă, sâmbătă seară, cu Ursul de Aur și cu premiul pentru cel mai bun lungmetraj de debut – GWFF Best First Feature Award- la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, anunță TVR.

„Touch me not” („Nu mă atinge-mă”) este debutul în lungmetraj al regizoarei Adina Pintilie și a fost desemnat cel mai bun film din competiţia oficială a Berlinalei.

La ediția din acest an a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, pelicula a obținut Ursul de Aur și premiul pentru cel mai bun lungmetraj de debut.

Cu nuditate și sex, filmul a stârnit reacții controversate din partea presei. E la granița dintre documentar și ficțiune, iar regizoarea spune că a vrut să pună în discuție ideile preconcepute despre intimitate, asociată simplist doar cu dragostea și frumusețea.

Touch me not, au spus criticii, arată că intimitatea nu înseamnă neapărat sex, ci acceptarea celuilalt acceptându-te pe tine. L-au descris ca fiind un film experimental, curajos și controversat.

În acest an, regizorul Călin Peter Netzer a fost membru al juriului care a desemnat câştigătorul premiului pentru cel mai bun film de debut – GWFF Best First Feature Award.

Despre pelicula Adinei Pintilie a vorbit cirticul de film Irina Margareta Nistor la emisiunea Cooltura. Detalii, în secțiunea video.