Regele Mihai al României se retrage de la tron

Majestatea Sa Regele Mihai I al României a decis să se retragă din viața publică, în favoarea Principesei Moștenitoare Margareta a României, transmite Mediafax citat de romaniabreakingnews.ro

regele_mihai_62838000Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a Majestății Sale, care a fost supus recent unei operații chirurgicale. Diagnosticele puse de echipa medicală sunt: „carcinomepidermoid metastazant”și „leucemie cronică”.

Majestatea Sa urmează un tratament complex și solicitant, care îl împiedică să apară în public, având nevoie de o perioadă de refacere.

“În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situație vine în anul în care Familia și Țara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei și a Statului Român modern.

Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înțelepciunea și forța de a mă reprezenta și de a duce la îndeplinire toate acțiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-și continue menirea și să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei”, se arată în mesajul  transmis de Regele Mihai.

Publicat de romaniabreakingnews.ro