ROMÂNIA BREAKING NEWS

Regal extraordinar de balet, la Otopeni, realizat de Asociația Culturală SpectacolART, în parteneriat cu Teatrul de Balet Sibiu

Regal extraordinar de balet, la Otopeni, realizat de Asociația  Culturală SpectacolART, în parteneriat cu Teatrul de Balet Sibiu
Asociatia  Culturala SpectacolART, in parteneriat cu Teatrul de Balet Sibiu, au organizat, in data de 21.02.2016,  la Centrul Cultural “ION MANU’ – Otopeni, o seara extraordinara de balet.Spectacolul „Anotimpurile „ si „ Gala Internationala de Balet „ a reprezentat Romania la cea de a XXIV a editie a Festivalului Internattional de Balet din Siracusa- Italia, in decembrie 2015 fiind primit cu mult entuziasm de publicul italian.
Teatrul de Balet Sibiu a fost infiintat in anul 2008 si este constituit oficial din corpul de balet al Casei de Cultura a Municipiului Sibiu, institutie subordonata Consiliului Local al Municipiului Sibiu, ceea ce-l face sa fie o companie unica in felul sau in Romania.

Spectacolul „Anotimpurile „ si „ Gala Internationala de Balet „ a reprezentat România la cea de a XXIV a ediție a Festivalului Internațțional de Balet din Siracusa Italia, in decembrie 2015 fiind primit cu mult entuziasm de publicul italian.

            Teatrul de Balet Sibiu a fost inființat în anul 2008 și este constituit oficial din corpul de balet al Casei de Cultură a Municipiului Sibiu, instituție subordonată Consiliului Local al Municipiului Sibiu, ceea ce-l face să fie o companie unică în felul său în România.

  • A debutat cu doar zece balerini fondatori, dar numărul lor crește constant, fiind alcătuit astazi din 38 de artiști. Aceștia au o medie de vârstă de 22 ani și provin din școli, țări și continente diferite (Japonia, SUA, Noua Zeelandă, Regatul Unit al Marii Britanii, Canada, Republica Dominicană,  Italia, Franța, Spania și România)
  • Reprezentațiile sunt susținute pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor și includ atât balete din repertoriul clasic (Lacul Lebedelor, Don Quijote, Frumoasa din Padurea Adormita, Giselle, Spărgătorul de nuci), creații neoclasice și divertismente (Carmen, Romeo și Julieta) cât și lucrări moderne (Mandarinul miraculos, Trilogia Ionesco).
  • Teatrul de Balet Sibiu susține anual proiecte de anvergură, cu participarea mai multor colective artistice și a efectuat deja, în scurta sa existență, turnee în țară și în străinătate.

Asociația Culturală SPECTACOLART Bucuresti a luat ființă în anul 2014 și are ca domeniu de activitate managementul artistic și planificarea turneelor artistice.

În prima parte a serii artiștii Teatrului de Balet Sibiu au prezentat  baletul „Anotimpurile” pe muzica lui Antonio Vivaldi,  spectacol ce a avut premiera la Sibiu în data de 27.02.2013 , fiind prima producție coregrafică realizată de balerina și coregrafa neozeelandeză Aleisha Gardner pentru Teatrul de Balet Sibiu. Costumele : Carmen Siminie. Light design: Radu Drusan

Programul a continuat, cu intercalări de Pas de deux-uri din nestematele valori ale baletului romantic și clasic, variațiuni romantice și clasice, dansuri de caracter și numere solistice sau în duet de coregrafii moderne si contemporane.

Durata spectacolului a fost de 2 ore cu o pauza de 15 minute, au asistat aproximativ 450 spectactori.

Partenerii proiectului: Teatrul de Balet Sibiu, Centrul Cultural Ion Manu- Otopeni, Asociația ESCU și Plus Communication

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: