ROMÂNIA BREAKING NEWS

Războiul hibrid al Rusiei. Conferință și lansare de carte la Centru de Informare NATO din R. Moldova

Războiul hibrid al Rusiei. Conferință și lansare de carte la Centru de Informare NATO din R. Moldova

CID NATO organizează pe 5 octombrie lansarea de carte „Războiul hibrid a la Rus” . Scopul acestui eveniment este de discuta și de a analiza într-un context mai larg, diferitele componente ale războiului hibrid din Rusia și de a analiza ” răspunsul Europei”.

Dr. Iurii Fedorov, autorul cărții „Războiul hibrid a la Rus” (Rusia) și colegii săi de la Centrul pentru Armata, Conversie și Studii de dezarmare (Ucraina), Centrul pentru Studii Globale „Strategia XXI” (Ucraina), Iulian Chifu, Centrul pentru prevenirea conflictelor și Early Warning (România) o să prezinte în diverse aspecte rezultatele proaspete ale cercetărilor lor asupra așa-numitului „război hibrid” condus de Rusia împotriva Ucrainei.

Europa este supusă unei noi forme de război – „războiul hibrid…”

În 2008, Rusia a invadat Georgia și în mod militar, până în ziua de azi, ocupă două regiuni nordice ale țării. În 2014 Rusia a invadat și a anexat ilegal Crimeea. În realizarea acestui act, Vladimir Putin a devenit primul lider european care a înfăptuit acest lucru, după Adolf Hitler. Trupele rusești și cele seperatiste susținute de Rusia, funcționează și acum în estul Ucrainei.
În acest context, Kremlinul în mod eficient a forțat mass-media din Vest să fie eliminată din țară, atacurile cibernetice contra țărilor occidentale sunt în creștere, iar mașinile de propagandă rusă sunt în continuă mișcare. Sprijinul financiar rusesc pentru extrema dreaptă în multe țări din UE submină și divid societatea. Armata rusă efectuează provocări regulate și extrem de periculoase împotriva forțelor NATO.
Un raport al Agenției de Informații din Canada într-un limbaj puternic avertizează că Rusia „e în procesul retehnologizării pentru o luptă” și pare să fie „Propulsarea pentru război”.
Scopul acestui eveniment este de discuta și de a analiza într-un context mai larg, diferitele componente ale războiului hibrid din Rusia, și de a se întreba „care este răspunsul Europei?”

Vorbitori:
Iurii Fedorov, expert în politică externă și de securitate rus, autorul cărții „războiul hibrid a la rus”, Rusia

Mykhailo Gonchar, Președinte, Centrul pentru Studii Globale „XXI Strategia”, autorul cărții „Componenta energetică în războiul de nouă generație”

Mykhailo Samus, Director adjunct pentru afaceri internaționale,
Centrul pentru Armata, Conversie și studii de dezarmare, Ucraina

Volodymyr Kopchak, Director adjunct,Centrul pentru Armata, Conversie și studii de dezarmare, Ucraina

Iulian Chifu, Centru pentru prevenirea conflictelor și Early Warning, autorul cărții „Războiul informațional: tipizarea agresiunii informaționale a Federației Ruse”, România

Evenimentul se va desfășura în limba rusă.

Data: 5 octombrie, Ora: 11.00, Locul: CID NATO, str. Bănulescu Bodoni 2A.

 Informare – Tatiana Rotari /romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: