ROMÂNIA BREAKING NEWS

Război civil în S.U.A.?

Capul de afiș al tuturor agențiilor de presă îl ocupă, de o bună bucată de vreme declarațiile făcute de Tom Head, Judecător în orasul Lubbock, din statul Texas, care proferează iminența unui nou război civil, dacă actualul președinte, Barack Hussein Obama, va fi reales. Domnia sa a afirmat că este gata să pună mana pe arme. (Nici mesajele celebrilor actori Clint Eastwood și Chuck Norris la adresa actualului locatar de la Casa Albă nu sunt măgulitoare – n.r.)

Deci, cu alte cuvinte, ne putem aștepta la o recrudescență a celor întâmplate în data de 12 Aprilie,1861, anul declanșării Războiului Civil American, când Fortul Sumter din statul South Carolina a fost atacat de trupele unioniste. La terminarea războiului civil, deși dotarea militară de atunci era mult inferioară celei prezente, s-au înregistrat 184.594 de victime. Doar spre stricta dumneavoastră informare, populația civilă a Statelor deloc Unite ale Americii, deține mai multe arme decât armata U.S.A. și după date care nu comporă nici cel mai mic dubiu, o treime din totalul armelor existente pe mapamond se află în dotarea cetățenilor americani. Fără a-mi asuma atribute care aparțin cu totul altor „sfere”, din respect pentru adevăr îmi permit să vă reamintesc că acest subiect l-am mai dezbătut încă din 10 Aprilie, 2010. Nu de alta, dar „sunt anumite persoane asa de mult adicte la exagerare, încât ele nu pot spune adevărul fără ca să mintă” (there are some people so addicted to exaggeration that they can’t tell the truth without lying). Cuvintele aparțin lui Josh Billings numele sub care și-a semnat capodoperele faimosul scriitor umoristic American, Henry Wheeler Shaw.

Iraționalitatea măsurilor luate de guvernanți împotriva guvernaților, aroganta extrema manifestata de Pontifus Maximus și aghiotanții lui față de voința poporului american, credibilitatea din ce în ce mai scăzută a tuturor deciziilor care emană de la Washington D.C. cât și faptul ca 14 state au intentat deja proces guvernului federal, mă duce cu gândul la Războiul de Secesiune, când un număr similar de state americane, motivând dezacorduri flagrante cu politica promovată de Washington, au decis să se desprindă din Uniune. Fiind adeptul teoriei ca nimic nu este întâmplător și că fenomenele au o repetivitate ciclică, întrezaresc la orizont stpri conflictuale de mare tensiune, care pot genera repetarea evenimentelor care au generat razboiul civil American. Există o stare tensionantă, o deconectare totală între preocupările administrației și necesitățile populației. Am îndreptățite temeri că Republica creată de către fondatorii acestei foste democrații și statuată la Convenția Constituțională din 1787, nu mai poate fi păstrată, iar un grup restrâns caută implementarea unui nou sistem de guvernământ, total anacronic cu perceptele care au stat la baza inființării acestei țări.

Benjamin Franklin, a avut perfectă dreptate când a afirmat: „V-am dat o Republică, dacă o puteți păstra”. Se pare că la 223 ani de când s-au rostit aceste memorabile cuvinte, soarta Republicii Americane este în mare pericol. Ultimele sondaje de opinie organizate de Rasmussen Report, ne indică un procent de 78 % dintre americani care detestă masurile adoptate de Congresul Statelor Unite, în timp ce popularitatea lui Pontifus Maximus înregistreaza o scădere îngrijorătoare. Drept urmare a măsurilor antipopulare luate de administrație și a unei economii în constant declin, grupările paramilitare și milițiile au înflorit ca ciupercile, scopul urmărit fiind crearea condițiilor care să genereze revolte împotriva guvernului Statelor Unite.

Michael Barkun, profesor de științe politice la Syracuse University, ne avertizează de o recrudescență a organizațiilor cu caracter paramilitar. La ora actuală grupările antiguvernamentale, autointitulate „patriot groups” (grupări patriotice), se cifreaza la 512 organizații, capul de afiș, nici nu se putea altfel, fiind deținut de statul Texas cu 49 organizații – miliții armate.
Recent, organele federale au arestat nouă membri ai organizatiei Hutaree – Christian Warrior (Luptători Creștini) din statul Michigan, care urmăreau asasinarea funcționarilor guvernamentali și o revoltă generalizată împotriva guvernului federal, considerat, în opinia lor, drept Antichrist. Surprinzător este faptul că în toate cele 50 state americane, există grupări paramilitare care urmăresc răsturnarea guvernului. Regretabil este faptul că nimeni nu-și pune întrebarea, ce a generat asemenea reacții din partea populației americane, obișnuită să trăiască la cu totul alte standarde. Chiar nimeni nu observă ca zilnic Statele Unite se dezintegrează, depărtându-se total de standardele democratice la care a fost creată?

Pontifus Maximus nu numai că a spus ca va schimba Statele Unite ale Americii, dar persoanele cu care s-a asociat de-alungul vieții au manifestat ostilitate deschisă față de valorile, principiile și populația Americană. Pastorul Jeremiah Wright, apropiat al „mesianicului” a afirmat „God damn America” (Dumnezeu să pedepsească America) și Bill Ayers, prieten al mesianicului, a organizat atacuri teroriste asupra unor instituții guvernamentale americane și își continuă nestingerit cariera de profesor universitar, iar armate de „czars”, numiți în administrație ăși manifestă atașamentul deschis față de Mao Tze Dun și față de sistemul de tristă amintire, sistem care a făcut zeci de milioane de victime în rândul populatiei civile.

Să numești în guvern persoane care resping valorile americane și care manifestă ostilitate față de populația Americii, mi se pare o greșeală de neiertat.
Am serioase dubii și semne de întrebare, dacă populația Americii se va trezi, înainte ca America să fie total dezmembrată și, în final, să nu mai existe.
Oricum, îmi permit să-i dau un sfat lui Pontifus Maximus, sfat desprins din opera lui Lao-Zi, filozof chinez din secolul al VI-lea I. Cr., și regăsit in „Cartea despre Dao si Putere”: „guvernează o țară, un popor, similar cum gătești un pește foarte mic: nu fă focul prea tare”. Se pare ca „focul” este la maximum, lucru care încinge. Asta, pentru cine are urechi de auzit, să audă. După cum evolueaza situația, am motive temeinice să cred, că nimeni nu aude iar drumul pe care a apucat America este ireversibil.

Grafica – Ion Măldărescu
Un articol de Dwight Luchian Patton, S.U.A.

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: