ROMÂNIA BREAKING NEWS

Rata de infectare a depasit peste 100 de cazuri la 100.000 de locuitori în România

Rata de infectare a depasit peste 100 de cazuri la 100.000 de locuitori în România

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat marți 6 octombrie că aproape 40% din numărul total de cazuri de COVID-19 s-au înregistrat săptămâna trecută în Bucureşti, Iaşi, Bacău, Neamţ şi Cluj, în 22 judeţe şi municipiul Bucureşti fiind o rată de incidenţa cumulată peste 100 de cazuri la 100.000 locuitori.

Sursa citată, confirmă prin datele furnizate în raportul săptămânal de supraveghere bazat pe datele raportate până la 4 octombrie, în săptămâna 28 septembrie – 4 octombrie,  că 36,8% din totalul cazurilor s-au înregistrat în Bucureşti, Iaşi, Bacău, Neamţ şi Cluj.

Din totalul deceselor cauzate de noul coronavirus, 30,4% au fost înregistrate în Bucureşti, Prahova, Sibiu, Bacău şi Caraş Severin. În 22 judeţe şi municipiul Bucureşti se înregistrează o rată de incidenţă cumulată peste 100 de cazuri/100.000 locuitori, arată INSP.

Un trend ascendent s-a înregistrat în Alba, Arad, Bacău, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Buzău, Cluj, Constantă, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vrancea şi Bucureşti.

Săptămâna trecută au fost raportate 276 de focare de îmbolnăvire cu COVID-19, astfel: centru rezidenţial pentru copii sau vârstnici – 49 focare; unităţi medico-sanitare – 46; unităţi de producţie – 45; familiale – 40; instituţii publice – 28; învăţământ – 26; operator economic – 22; club sportiv – 16; comunitar – 3; horeca – 1.

INSP mai arată că 1 din 25 de cazuri a fost înregistrat la personal medical. Conform sursei citate, 81,4% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 60,1% s-au înregistrat la bărbaţi.

În ceea ce priveşte rata de vindecare, aceasta este de 78,9%. Peste 95% dintre persoanele decedate – 95,3% – aveau cel puţin o comorbiditate asociată: afecţiuni cardiovasculare (68,9%), diabet (33,6%), afecţiuni neurologice (22,7%), afecţiuni renale (19,3%), obezitate (19%), afecţiuni pulmonare (14,1%), neoplasm (11,9%), alte boli (18,8%).

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: