ROMÂNIA BREAKING NEWS

„RÂSU PLÂNSU !” – transnistrenii supraveghează spațiul aerian la granița cu UCRAINA „…de frica contrabandiștilor”

transnitria

Separatiștii patrulează spațiul aerian dintre regiunea transnistreană și Ucraina…

Pretinsul Serviciu Vamal de la Tiraspol patrulează spațiului aerian transnistrean cu aparate de zbor ale aviației civile. Potrivit informației postate pe site-ul instituției, scopul acestei acțiuni estecontracararea contrabandei.

Patrularea spațiului aerian se desfășoară în colaborare cu alte structuri de forță din enclava separatistă. De remarcat căTiraspolul își propune să adopte propriul Cod Aerian. Un proiect în acest sens a fost propus spre examinare legislatorilor locali.

În felul acesta Tiraspolul vrea să-i oblige pe toți operatorii internaționali care traversează spațiul aerian al regiunii să obțină permise speciale pentru acest scop de la administrația separatistă. Aceștia vor trebui să plătească și o taxă ecologică.

Acum o lună, așa-numitul legislativ de la Tiraspol a adoptat o rezoluție cu privire la intensificarea controlului asupra spațiului aerian transnistrean.

Redacția R.B.N. Press reamintește cititorilor, că azi 8 martie, Serviciul pentru paza frontierei de stat din Ucraina a lansat o operațiune la granița cu Transnistria, pentru a împiedica intrarea pe teritoriul țării a unor eventuali provocatori.

 

Sursa: publika.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.