Răsturnare de situație în R. Moldova! SIS: IMPLICAREA SERVICIILOR SECRETE ale Rusiei în căștigarea alegerilor de către Igor Dodon!

sisServiciul de Informații și Securitate (SIS) ar deține probe care atestă implicarea serviciilor secrete ale Rusiei în măsluirea votului din zona găgăuză și aducerea organizată la urne a mii de transnistreni. O declarație în acest sens a fost făcută de analistul politic Petru Bogatu, informează independent.md citat de romaniabreakingnews.ro

„Prin târg circulă niște vorbe că SIS a prezentat deja probe care atestă implicarea serviciilor secrete ale Rusiei în măsluirea votului din zona găgăuză și aducerea organizată la urne a mii de transnistreni. Moscova avea nevoie de câștigul lui Dodon pentru a bifa o victorie politică simbolică pe plan extern: Un președinte prorus la Sofia, altul la Chișinău. Rămâne de văzut dacă aceste informații vor fi luate în considerație”, a menționat acesta.

Și directorul executiv al Asociației pentru Politică Externă, Victor Chirilă, a solicitat SIS să își facă meseria și să investigheze cazul alegătorilor din regiunea transnistreană, care ar fi fost aduși forțat și plătiți să voteze pentru un anumit candidat, ceea ce înseamnă atentat la democrația R. Moldova.

„Cred că SIS trebuie să tragă anumite concluzii. Aici cineva din exterior manipulează oamenii și a influențat decizii importante, inclusiv rezultatul votului. Maia Sandu nu va putea demonstra acest lucru, doar SIS. Fac un apel către SIS să își facă meseria și să investigheze acest caz, pentru a evita situații mult mai grave la alegerile parlamentare din 2018”, a subliniat Chirilă în cadrul unei emisiuni de la Unimedia.

În același context, directorul APE crede că informațiile venite de la SIS ar fi suficiente pentru ca judecătorii Curții Constituționale să nu valideze alegerile câștigate de socialistul Igor Dodon.

romaniabreakingnews.ro