ROMÂNIA BREAKING NEWS

Răsturnare de situație în R. Moldova! SIS: IMPLICAREA SERVICIILOR SECRETE ale Rusiei în căștigarea alegerilor de către Igor Dodon!

Răsturnare de situație în R. Moldova! SIS: IMPLICAREA SERVICIILOR SECRETE ale Rusiei în căștigarea alegerilor de către Igor Dodon!

sisServiciul de Informații și Securitate (SIS) ar deține probe care atestă implicarea serviciilor secrete ale Rusiei în măsluirea votului din zona găgăuză și aducerea organizată la urne a mii de transnistreni. O declarație în acest sens a fost făcută de analistul politic Petru Bogatu, informează independent.md citat de romaniabreakingnews.ro

„Prin târg circulă niște vorbe că SIS a prezentat deja probe care atestă implicarea serviciilor secrete ale Rusiei în măsluirea votului din zona găgăuză și aducerea organizată la urne a mii de transnistreni. Moscova avea nevoie de câștigul lui Dodon pentru a bifa o victorie politică simbolică pe plan extern: Un președinte prorus la Sofia, altul la Chișinău. Rămâne de văzut dacă aceste informații vor fi luate în considerație”, a menționat acesta.

Și directorul executiv al Asociației pentru Politică Externă, Victor Chirilă, a solicitat SIS să își facă meseria și să investigheze cazul alegătorilor din regiunea transnistreană, care ar fi fost aduși forțat și plătiți să voteze pentru un anumit candidat, ceea ce înseamnă atentat la democrația R. Moldova.

„Cred că SIS trebuie să tragă anumite concluzii. Aici cineva din exterior manipulează oamenii și a influențat decizii importante, inclusiv rezultatul votului. Maia Sandu nu va putea demonstra acest lucru, doar SIS. Fac un apel către SIS să își facă meseria și să investigheze acest caz, pentru a evita situații mult mai grave la alegerile parlamentare din 2018”, a subliniat Chirilă în cadrul unei emisiuni de la Unimedia.

În același context, directorul APE crede că informațiile venite de la SIS ar fi suficiente pentru ca judecătorii Curții Constituționale să nu valideze alegerile câștigate de socialistul Igor Dodon.

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: