ROMÂNIA BREAKING NEWS

Rada de la Kiev oprește emisia posturilor tv din Rusia pe teritoriul Ucrainei. Un exemplu și pentru Republica Moldova!

Rada de la Kiev oprește emisia posturilor tv din Rusia pe teritoriul Ucrainei. Un exemplu și pentru Republica Moldova!

În următoarele zile, ucrainenii nu vor mai putea viziona posturile tv retransmise din Federația Rusă  și asta pentru că Rada Supremă de la Kiev intenționează să oprească temporar retransmisiunea posturilor tv din federația Rusă pe teritoriul Ucrainei. Potrivit autorilor proiectului de hotărâre, măsura este impusă în scopul securizării informaționale, a relatării obiective a situației din ucraina dar și pentru a curma tentativele de provocări interetnice, transmite  Liga.net.

Inițiatorii proiectului, care au depus documentul în Radă sunt deputații din partea partidului “SVOBODA” – Igor Miroșnicenko, Igor Șvaik, Andrei Tagnibok, Andrei Mohnik, Oleg Kaida, Iurii Sirotiuk, Oleg Ghelevei Andrei Iulienko, Oleg Sirotiuk.

În nota explicativă anexată proiectului de hotărâre se arată că, având în vedere situația creată, unele mijloace mass-media din străinătate, care nu au semnat Convenția Europeană privind televiziunea transfrontalieră, relatează cu lipsă de obiectivitate despre evenimentele din Kiev și cheamă deschis la separatism. Este vorba de Rusia – unicul stat care nu a ratificat în prezent acordul  respectiv.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.