ROMÂNIA BREAKING NEWS

R. Moldova …viitor președinte, Traian Băsescu?

R. Moldova  …viitor președinte, Traian Băsescu?

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, sosește azi 2 aprilie a.c. la Chișinău, cu prilejul primirii cetățeniei Republicii Moldova. Dezvăluirea a fost făcută de ambasadorul român la Chișinău, Marius Lazurca.

Diplomatul a precizat că Nicolae Timofti urmează să-i acorde lui Traian Băsescu cetățenia statului și Ordinul „Ștefan cel Mare”.

Întâi de toate președintele Timofti, care printr-un gest suveran de generozitate, va acorda această cetățenie, în al doilea rând, sigur președintele Băsescu, cum se știe, și-a dorit mult această cetățenie. Dacă ar fi să fac un comentariu de cetățean, nu de ambasador, cu privire la acest lucru, cred că e un lucru frumos acesta, de a ne acorda reciproc cetățenia, e un gest care, prin simbolistica lui, cimentează încă mai mult raporturile deja foarte solide și foarte calde dintre noi„, a declarat Lazurca citat de dcnews.ro preluat de romaniabreakingnews.ro

Traian Băsescu a declarat de mai multe ori că își va termina mandatul de președinte al României și va cere cetățenia moldovenească, în semn de respect și dragoste pentru Republica Moldova și oamenii ei.(ziarulnational.md)

Surse RBN Press, de la Chișinău dar și din sânul PMP/București, au dezvăluit că există o voință și o viziune politică referitoare la posibilitatea ca fostul președinte al României să intre în politică la Chișinău, unde să candideze la președinția Republicii Moldova și apoi din postura de președinte al R. Moldova în caz că va câștiga, să impulsioneze parcursul european al R. Moldova și reunificarea cu România.

Dar, există și voci ale adversarilor politici ai lui Traian Băsescu, care văd în această manevră doar o căutare tardivă a fostului președinte de a-și crea imunitate față de o posibilă răspundere penală la București, devenind om politic la Chișinău.

Totuși, Traian Băsescu, cu toate tarele politice și imperfectiunile lui, trebuie să îi recunoaștem meritul de a fi primul președinte român care a realizat o politică de deschidere și sprijin pentru R. Moldova și românii basarabeni, fapt pentru care fostul președinte se bucură la Chișinău de un imens capital politic fructificabil în sensul stabilirii unui adevărat pol pro-românesc în jurul lui Traian Băsescu, în spațiul dintre Prut și Nistru.

Autor: Andrei Rădescu
Redactor Șef Adj.
romaniabrekingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: