ROMÂNIA BREAKING NEWS

R. Moldova va rămâne un punct de interes special pentru SUA și România

R. Moldova va rămâne un punct de interes special pentru SUA și România

Fostul ambasador al Statelor Unite la Chișinău, Dereck J. Hogan, numit de curând în conducerea Departamentului de Stat, a avut o întrevedere cu Andrei Muraru, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Statele Unite ale Americii, potrivit deschide.md citat de romaniabreakingnews.ro

Muraru i-a urat succes lui Hogan în noua poziție. Cei doi au discutat despre modul în care Parteneriatul Strategic româno-american va putea fi pe viitor amplificat pe diferite dimensiuni și au ajuns la concluzia că Republica Moldova rămâne un punct de interes special pentru Statele Unite.

„L-am întâlnit pe fostul Ambasador al SUA în Republica Moldova (2018-2021), Dereck Hogan, care a preluat recent funcţia de Asistent principal adjunct al Secretarului de stat din cadrul Biroului pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Departamentul de Stat. Fiind primul ambasador pe care diplomatul american îl întâlnește în această calitate, i-am urat succes în noua sa poziție, care va permite, cred, o aprofundare a relației cu regiunea noastră. Am discutat cu Dereck Hogan despre modul în care Parteneriatul Strategic româno-american va putea fi pe viitor amplificat pe diferite dimensiuni, respectiv despre cooperarea economică, politică și militară. România rămâne unul dintre cei mai de încredere, stabili şi fermi aliaţi ai Statelor Unite în regiune.

Din schimbul nostru de opinii a reieșit că Republica Moldova rămâne un punct de interes special pentru Statele Unite, fiind de asemenea un punct de interes foarte special și pentru România. Momentul politic din Republica Moldova reprezintă fără doar și poate unul dintre cele mai însemnate evenimente ale acestui an: alegerea în funcția de Președinte a Maiei Sandu și alegerile parlamentare istorice din iulie, câștigate clar de forțele pro-europene cu un program promițător. Eforturile de reformă și transformare instituțională sunt privite cu mult optimism atât de SUA, cât și de România, iar ambii parteneri au promis întregul sprijin în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova”, scrie Muraru pe pagina sa de Facebook.

Andrei Muraru a fost numit în calitate de ambasador al României în Statele Unite ale Americii în luna iulie 2021.

Derek Hogan și-a încheiat mandatul de 3 ani de Ambasador al SUA la Chişinău la fel în luna iulie 2021. Acesta a spus că a fost onorat să reprezinte Statele Unite ale Americii în fața poporului Republicii Moldova și pleacă, știind că „relația noastră este puternică și în creștere”. Noul ambasador al SUA în R. Moldova este diplomatul Kent Doyle Logsdon.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: