ROMÂNIA BREAKING NEWS

R. Moldova. Pro europeanul Iurie Leancă și-a lansat noul partid

R. Moldova. Pro europeanul Iurie Leancă și-a lansat noul partid

Fostul premier Iurie Leancă și-a prezentat astăzi membrii grupului de inițiativă pentru lansarea Partidului Popular European din Moldova.

Printre membrii noului partid se numără Victor Chirilă, Oazu Nantoi, Octavian Țîcu, dar și alți foști miniștri și funcționari publici, informează unimedia.md preluat de România Breaking News.

Partidul va fi unul european nu doar prin denumire, dar si prin calitatea oamenilor politici. Ne dorim să contruim pentru oameni un partid adaptat după standardele europene. Să nu fie dependent de un singur lider și un singur finanțator. Oamenii pe care îi vedeți lângă mine sunt oamenii cu care punem bazale acestui proiect.

Un partid cu persoane de încredere, cinstiți cărora le pasă de țară în care trăiesc. Îi aveți în fața dumneavoastră pe oameni care au făcut R.Moldova să fie numită de oficialii europeni o poveste de succes. Nu întâmplător pornim cu o echipă de profesioniști. Este momentul să schimbăm modul în care se face politică în R.Moldova”, a declarat Iurie Leancă.

Iată lista grupului de inițiativă: 

Octavian Țîcu, fost ministru al Tineretului și Sportului

Victor Chirilă, director Asociației pentru Politică Externă

Ala Nemerenco, expert

Eugen Carpov, deputat

Oazu Nantoi, analist politic

Vlad Kulminski, fost consilier principal de stat

Eugen Sturza, fost șef de cabinet al prim-ministrului

Victor Lutenco, fost director al Biroului pentru Relații cu Diaspora

Eremei Priseajniuc, fost consilier principal de stat al premierului

Ghenadie Ciobanu, ex ministru al culturii

Valeriu Chiveri, fost viceministru de Externe

Iulian Groza, fost viceministru de Externe

Veronica Crețu

Oleg Lozan

Adrian Filat

Carolina Dodon

Elena Spînu

Denis Lungu.

Noul site al formațiunii va fi ppe.md, care se află deocamdată în reconstrucție.

Sursa: unimedia.md prin România Breaking News

Editor Lena Captari

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: