ROMÂNIA BREAKING NEWS

R. Moldova… “Plahoi” (din rusește – rău) nu a trecut!

R. Moldova…  “Plahoi” (din rusește – rău) nu a trecut!

Plahoi” (din ruseste – rau) nu a trecut.

Presedintele Nicolae Tmofti

Presedintele Nicolae Tmofti

Ieri seara Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a desemnat prim-ministru pe Ion Păduraru, actualul șef al Administrației prezidențiale, fost ministru al Justitiei in guvernul Sturza din a. 1999.

Bravo presedintelui Timofti, bravo societatea civila care prin protestele sale din PMAN l-a sustinut pe presedinte in aceste clipe grele pentru el.

Am trecut ca prin urechea acului.

Insistenta cu care mergea oligarhul spre cucerirea ultimului bastion (vorbind de presedintie, pericolul este mare, ca peste 2 luni să incapa pe mainile oligarhului prin interimatul lui Adrian Candu. Ei vor putea zadarnici alegerea presedintelui atat timp cat se va dori, de aceea devine tot mai necesara alegerea directa a presedintelui, pentru care acum Platforma DA colecteaza semnaturi) dadea de banuit (sa fii de doua ori consecutiv desemnat de SRL-ul tau si refuzat de presedinte pentru banuire de coruptie demonstreaza ori lipsa elementarului bunului simt sau e altceva la mijloc.

In acest context grupul analitic Da Vinci AG vine cu o analiza «Există o ‘probabilitate ridicată’ pentru o lovitură de stat în Republica Moldova, lovitură inițiată de forțele proruse prin coordonarea serviciilor secrete ale Federației Ruse », avertizează miercuri grupul analitic Da Vinci AG, citat de agenția de presă Unian.ua, preluată de Agerpres.

http://bn24.ro/rusia-pregateste-o-lovitura-de-stat-in-republica-moldova-analiza-unor-specialisti-in-intelligence/

Trebuie sa ne puna pe ganduri calitatea (sau mai corect lipsa ei) clasei politice de la Chisinau, usurinta cu care s-au inrolat multi deputati in comando-ul lui Plahiotniuc.

Pericolul inca planeaza asupra acestui colt de tara atat de prost guvernat.

Pentru romaniabreakingnews.ro – Valeriu Dulgheru

Un grup analitic susține că serviciile secrete ruse pregătesc o lovitură de stat în Republica Moldova

Există o ‘probabilitate ridicată’ pentru o lovitură de stat în Republica Moldova, lovitură inițiată de forțele proruse prin coordonarea serviciilor secrete ale Federației Ruse, avertizează miercuri grupul analitic Da Vinci AG, citat de agenția de presă Unian.ua.

Potrivit grupului, destabilizarea situației din Republica Moldova ar putea fi urmată de apariția unor ‘focare regionale de tensiuni, care ar include și o parte a regiunii Odesa.’ De asemenea, ‘este posibilă destabilizarea situației din România, pe baza factorului etnic’, se spune pe site-ul grupului, davinci.org.ua.

‘Scenariul de forță în Republica Moldova ar putea actualiza problema ‘caracterului oportun’ al aflării trupelor ruse pe teritoriul Transnistriei și întări prezența acestora în regiune’, avertizează grupul.

În materialul postat pe site se spune că la data de 20 decembrie 2015 la Tiraspol a sosit Gheorghi Meniailo, expert în cadrul Institutului Rus pentru Cercetări Strategice (RISI), deplasarea acestuia având drept scop ‘îmbunătățirea activității Centrului Nistru-Prut al RISI’.

Sub coordonarea general-locotenentului Leonid Reșetnikov, RISI a fost unul dintre autorii strategiei pentru anexarea Crimeei și ocupării Donbasului.

‘La ora actuală, există toate semnele că se pregătește destabilizarea situației în Republica Moldova, organizarea unei lovituri de stat, înlocuirea președintelui Timofti și inițierea de alegeri legislative anticipate, în interesul forțelor proruse’, subliniază experții de la Da Vinci AG.

‘Perioada pentru radicalizarea situației în Republica Moldova și încercările Rusiei de a strâmtora România în această regiune a fost aleasă în mod avizat. Atenția aproape a tuturor jucătorilor din regiune este îndreptată spre propriile probleme. UE, și în primul rând Germania, traversează o criză socio-politică legată de refugiați; Turcia se confruntă cu atacuri teroriste; Ucraina este ocupată cu negocierile cu Rusia referitor la zonele sale estice’, afirmă experții.

‘Pentru a preîntâmpina intervenția României în conflict, Bucureștiul ar trebui să fie distras spre rezolvarea unor probleme interne critice. Astfel de probleme ar putea fi activizarea grupărilor radicale maghiare de pe teritoriul României, care au legătură cu Rusia’, se mai spune în analiza citată.

În opinia autorilor acestei analize, Rusia ia în calcul destabilizarea situației în Republica Moldova în același timp cu destabilizarea situației din sudul regiunii Odesa, ceea ce i-ar oferi Kremlinului ‘incontestabile avantaje politice, militar-politice, economice și logistice pentru a-și continua planul privind Ucraina’.

Publicat de romaniabreakingnews.ro – din sursa: agerpres.ro

 

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: