ROMÂNIA BREAKING NEWS

R. Moldova: Orange și Moldcell …„suspectați de o înțelegere de tip cartel”

R. Moldova: Orange și Moldcell …„suspectați de o înțelegere de tip cartel”

Gheorghe Brega – Vicepremierul pe probleme sociale,  a solicitat Consiliului Concurenței să verifice dacă cei mai mari operatori din țară “sunt suspectați de o înțelegere de cartel”. Consiliul Concurenței urmează să examineze temeiului de majorare a tarifelor cu aproximativ 50% pentru serviciile la telefonie mobile venite din partea operatorilor Orange și Moldcell informează romaniabreakingnews.ro citând Info Moldova.

5500101-mediafax-group-silviu-mateiReacția autorităților vine în contextul în care operatorul Orange a anunțat modificarea tarifului pentru apelurile în rețea, dar și cele internaționale, în aceeași zi cu Moldcell, care au făcut publice unele schimbări la planurile tarifare, iar noile tarife vor intra în vigoare tot cam în aceeași perioadă – 1 și 17 martie.

În timp ce operatorii susțin că aceste majorări nu vor afecta clienții, între 25% și 30% din clienții Orange și Moldcell vor fi loviți de majorarea tarifelor anunțată de cele două companii începând cu luna martie, potrivit unei analize publicate de InfoMarket. Totodată experții menționează 25-30% dintre abonați depășesc limita inclusă în pachet, astfel că vor fi nevoiți să achite mai mult pentru serviciile de telefonie mobilă.

“Pe de o parte creșterea prețurilor la telefonia mobilă vizează doar minutele care nu sunt incluse în abonament. Adică, real, acest lucru va afecta 25-30 la sută dintre abonați. De altă parte, pasul făcut de doi operatori mobili poate fi interpretat ca o micro-provocare pentru a atrage o atenție mai mare asupra sa și asupra serviciilor internetului mobil, în particular”, mai scrie Infomarket.

Potrivit sursei, scopul acestor majorări este de a crește vânzările pachetelor de internet mobil, pentru că abonații vor tinde să cumpere astfel de pachete pentru a reduce numărul convorbirilor telefonice. “Astfel, companiile de telefonie mobilă vor încasa venituri suplimentare”, se mai arată în concluziile analizei.

În același timp, Unite nu a anunțat schimbarea tarifelor.

Publicat de romaniabreakingnews.ro/Sursa: Majorarea tarifelor anunțate de Orange și Moldcell, verificate de Consiliul Concurenței

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: