ROMÂNIA BREAKING NEWS

R.Moldova: Mii de susținători ai integrării europene sunt în fața Parlamentului și așteaptă ratificarea Acordului de Asociere

Susținătorii integrării europene s-au adunat în fața Parlamentului pentru a asista la ratificarea Acordului de Sociere cu UE. Astfel, mii de oameni veniți din diferite părți ale țării, așteaptă cu sufletul la gură începutul ședinței Parlamentului.

Eu vin de la Florești. Am venit pentru că semanrea Acorului de Asoceire este un pas important pentru Moldova. Sper că vor fi multe schimbări după ratificarea acestui acord”, a spus o tânără prezentă la manifestație.

„Sunt din Chișinău și am venit să împărtășesc bucuria. Este o zi fericită pentru familia mea, pentru toată Moldova. Am mai făcut un pas înainte. În sfârșit ne întoarcem acasă – în Europa”, a declarat un bărbat.

Mai mult, manifestanții continuă să vină ținând în mâini drapele ale Republicii Moldova și UE. La dispoziția lor au fost instalate 2 ecrane mari, iar în fața Parlamentului a fost montată o scenă, pe care deputații din Coaliția de guvernarevor ieși pentru a saluta mulțimea, dar și vor ține discursuri după ce vor ratifica Acordul.

Totodată, președinții fracțiunilor și preșdintele Parlamentului, Igor Corman, vor susține ulterior discururi. Președintele țării, Nicolae Timofti, va ține un discurs în debutul ședinței, în care va vorbi despre importanța Acordului de Asociere pentru țara noastră.

Ulterior, prim-ministrul Iurie Leancă va prezenta un raport asupra documentului, care va fi supus dezbaterilor.

Video:

Sursa: publika.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.