ROMÂNIA BREAKING NEWS

R. Moldova, la un pas de a se afla sub „pălăria NATO”

CHIȘINĂU, 5 septembrie 2014 – Ministrul Apărării, Valeriu Troenco, a participat joi, 4 septembrie, la Reuniunea Consiliului Nord-Atlantic, în cadrul căreia a fost lansată Platforma de Interoperabilitate, inițiativă ce vizează interacțiunea eficientă dintre militarii diferitelor țări în cadrul operațiunilor. Evenimentul este parte a agendei Summit-ului NATO din Țara Galilor, care se desfășoară în perioada 4-5 septembrie curent.

La forumul respectiv, condus de adjunctul Secretarului general NATO, Alexander Vershbow, au participat miniștrii Apărării ai celor 28 de țări aliate și 24 de țări partenere. Reuniunea s-a axat pe subiecte ce au vizat intensificarea interoperabilității intre aliați și parteneri prin educație, instruire și exerciții.

Potrivit ministrului Apărării, Valeriu Troenco, Platforma de Interoperabilitate va acorda o atenție sporită domeniului de educație și instruire. „Academia Militară „Alexandru cel Bun” se află, la moment, în proces de transformare a programelor de studii, iar Alianța ne susține în acest sens prin Programul Învățământului Sporit în domeniul Apărării. Totodată, Armata Națională beneficiază de instruire în cadrul exercițiilor militare desfășurate de Alianța Nord-Atlantică”, a menționat ministrul Apărării.

Oficialul a specificat că, în cadrul Summit-ului, Republica Moldova s-a numărat printre puținele țări acceptate la Inițiativa Consolidării Capacităților de Apărare. „Acest lucru înseamnă că Alianța ne poate oferi asistență privind analizarea capacităților noastre curente de apărare și identificarea domeniilor care trebuie dezvoltate. După acest studiu, va urma o asistență concretă și focusată pe domenii”, a spus ministrul Apărării.

În Țara Galilor, Valeriu Troenco a avut o serie de întrevederi cu omologii din alte state, în cadrul cărora a discutat despre intensificarea cooperării bilaterale în domeniul militar.

Comunicat oficial al Ministerului Apărării al R. Moldova

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.