ROMÂNIA BREAKING NEWS

R. Moldova. După Filat și alți deputați ar putea rămâne fără imunitate parlamentară

R. Moldova. După Filat și alți deputați ar putea rămâne fără imunitate parlamentară

Un proiect de lege care prevede modificarea articolul 70 din Constituția Republicii Moldova, care îngustează protecția statutului de parlamentar a fost votat ieri de cabinetul de miniștri.

Astfel, deputații vor rămâne fără mandate, vor putea fi reținuți și precheziționați și arestați fără acordul Parlamentului, în cazul în care sunt surprinși în momentul comiterii unei infracțiuni.

”Prin amendamentele propuse, se intenționează modificarea cadrului legal astfel încât pornirea urmăririi penale împotriva deputatului să poată fi operată fără acordul prealabil al parlamentului în cazul în care acesta este surprins în momentul comiterii unei infracțiuni pentru care este prevăzută expres reținerea obligatorie în flagrant”, a precizat Vladimir Cebotari, citat de Radio Chișinău.

Pentru a intra în vigoare, proiectul urmează să fie adoptat de Parlament. Documentul va fi înaintat inițial Curții Constituționale pentru avizare și, ulterior prezentat deputaților.

De menționat, că actualmente imunitatea parlamentară nu permite reținerea și percheziționarea corporală a deputaților fără încuviințarea Parlamentului.

Publicat de romaniabreakingnews.ro – După Filat și alți deputați ar putea rămîne fără imunitate parlamentară

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: